RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elgjakt med planke

Sist oppdatert:
Jan Egil Skar brukte et nokså uvanlig våpen på sin elgjakt. Men det var for å holde elgen i live.

51-åringen har jaktet mye i sitt liv. Men aldri med en totomfire-planke.

Sist uke sprang en halvannet-årig elgokse over veien foran Petter Berg Olsen (29). Olsen var borti elgen, som på sin side føk ned en skråning.

Elgen ble sittende bom fast i snø og leire på nedsiden av veiskråningen. Berg Olsen forsøkte selv å få elgen løs, men klarte ikke å hjelpe det sprellende dyret. Derfor ringte han Jan Egil Skar.

- Peter Berg-Olsen trodde nemlig at elgen kanskje hadde brukket et bein og derfor måtte avlives. Men i tillegg vet man jo ikke hvordan en skremt elg oppfører seg, så jeg tok rifla med for sikkerhets skyld sier Jan Egil Skar til Helgeland Arbeiderblad.

Ved hjelp av en planke klarte han å vippe elgen løs fra naturens favntak.

- Vi sto bare tre meter unna da han reiste seg og hadde rifla klar i tilfelle den skulle angripe. Den så litt forvirret ut, men da den plutselig fikk øye på oss, kastet den seg rundt og forsvant over elva. Og traktorlysene gjorde at vi kunne se at det feilte den ingenting, sier Skar videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere