- Det som er problemet når kolleger innleder et forhold på arbeidsplassen, er fasen hvor de holder forholdet hemmelig. Dette handler om informasjon og lojalitet. Man vet gjerne hvor lojaliteten ligger i en organisasjon, og den følger ofte linjevei. Men disse reglene blir brutt dersom noen har et hemmelig forhold, helt enkelt fordi folk som ligger sammen har en tendens til å betro hverandre ting, sier Elin Ørjasæter.

Ørjasæter er førstelektor på Høyskolen Kristiania, der hun underviser i personalledelse, arbeidspsykologi og HR. Hun utdyper problematikken ved å gi eksempler:

- La oss si at noen ligger med sjefen uten at du vet det, og så betror du deg til denne personen om at du søker på en annen jobb. Siden de ligger sammen, forteller vedkommende dette videre til sjefen. Eller at sjefen vurderer å si opp en ansatt, og hvisker det i øret til den han ligger med ved neste hopp i sengehalmen, sier Ørjasæter, og legger til:

- Hemmelige forhold er gift for enhver arbeidsplass.

- Ung kvinne møter mann med mye makt

Nylig ble det kjent at tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (42) ble kalt inn på teppet av statsminister Erna Solberg etter rykter om at Eriksson hadde et forhold til rådgiveren sin, Ulrykke Holmøy (29). Dette skriver Eriksson selv i sin nye bok «Bare gjør det: Trofast rebell for Erna og Siv».

Eriksson og Holmøy er kjærester i dag, men ifølge Eriksson var de aldri et par mens han var statsråd. De varme følelsene mellom dem skal ha oppstått et par måneder etter hans avgang.

Ørjasæter understreker at hun kommenterer Eriksson-saken på generelt grunnlag.

- Det er jo en klassisk situasjon i mange organisasjoner. Ung kvinne møter mann med mye makt. Begge mister hodet, sier Ørjasæter.

Hun påpeker at statsrådsrådposisjonen kommer med mye ansvar.

- Alt som kan graves opp av media må være kjent av statsministerens kontor før du blir statsråd. Det betyr også at de tingene som skjer i etterkant må være kjent for statsministeren. Det ligger altså en informasjonsplikt i den jobben, sier Ørjasæter, og legger til:

- Alle kan komme i skade for å ligge med feil person, men hvis du er statsråd så forteller du det til sjefen med én gang. Hvis man ligger med noen så må man ta konsekvensene av det. Hensynet til landet bør gå foran hensynet til deg selv.

Bedrifter har ofte interne regler

Ørjasæter understreker at åpenhet overfor sjefen bør være hovedregel uansett hvilken jobb man har. Forhold på arbeidsplassen kan nemlig være helt uproblematisk så lenge det er kjent, mener hun.

- Dersom kjente forhold gir problemer så er de veldig lette å løse. Mange store firma har regler som tar seg av dette. Dersom en kundebehandler og en teamleder gifter seg, så flytter man for eksempel den ene parten over til en annen avdeling, sier Ørjasæter.

Hun forteller videre at kjærlighetsforhold på arbeidsplassen ikke er regulert i lovverket, men at mange bedrifter har interne regler for dette.

- Det er alltid mer utfordrende om en av dem har et lederansvar i organisasjonen, eller om en eller begge er i forhold fra før av. Det er mye enklere hvis det er snakk om single personer som finner hverandre på jobb, det vil ofte organisasjonen oppleve som hyggelig.

- Som å være litt småsinnsyk

Trine Larsen, hodejeger i Hammer & Hanborg, er enig med Ørjasæter i at det er problematisk med hemmelige forhold på en arbeidsplass.

- Norge er så lite at vi må kunne tillate kjærlighetsforhold i arbeidslivet. Men det krever åpenhet. Man bør snakke med sin nærmeste leder om det, og videre må kolleger og øvrige få informasjon om forholdet, sier Larsen.

Idet man innleder et forhold på arbeidsplassen, vil det kunne skape usikkerhet blant kolleger, spesielt hvis en av de involverte har en lederstilling, mener Larsen.

- Når man blir skikkelig forelsket så er det jo nesten som å være litt småsinnsyk, og vi vet jo at store, voldsomme forelskelser gjør noe med dømmekraften din. Ofte har man et sterkere lojalitetsforhold til den man har et kjæresteforhold til, og når det er en kollega er det ikke heldig, sier Larsen.

- Hva blir resultatet i slike situasjoner?

- Ofte må en av partene avslutte arbeidsforholdet. Det ligger ofte et tyngre ansvar på lederen, så personlig synes jeg det er den personen som bør ta ansvaret. Men jeg har ofte sett at det ikke blir sånn.

- Problematisk for folk rundt dem

Ifølge Eriksson florerte ryktene om at han jevnlig dro på arbeidsreiser alene med Holmøy. VG skriver at dette ha blitt oppgitt i en bekymringsmelding til statsministerens kontor fordi det skapte utfordringer for byråkratene som var satt til å bistå Eriksson i arbeidet.

I boken skriver Eriksson dette:

«I starten skjønte vi lite av hva som pågikk, Ulrikke og jeg. Men utover i 2015 gikk det gradvis opp for oss at ryktemakere og sladderkjerringer jobbet på høygir i kulissene. Til slutt hadde vi store deler av Presse-Norge i hælene. Alle som én været de en nasjonal skandale, en rampete og grisete story der toppolitikk, forbudte følelser, hemmelig sex og utroskap var sauset sammen i en salig gryte».

Uten at Larsen kjenner til saken i detalj, synes hun det høres ut som om forholdet mellom Eriksson og Holmøy har vært problematisk for kollegene.

- Jeg er sikker på at både Eriksson og Holmøy var dyktige i sine jobber, men det høres ut som deres relasjon har vært problematisk for folk rundt dem. Og da er det faktisk et problem, selv om de ikke ser det selv, sier Larsen, og legger til:

- Han sier selv at de to startet et forhold etter han ble avsatt som statsråd, men ofte har man jo et godt forhold til hverandre, med flørt og forelskelse, i forkant av at man starter et forhold. Og det er kanskje flørt- og forelskelsesfasen som er mest problematisk for omgivelsene rundt deg.

Vil ikke kommentere

Nettavisen har vært i kontakt med Eriksson, som ikke ønsker å kommentere bokens avsløringer på nåværende tidspunkt.

- Jeg viser til pressekonferanse i morgen klokken 10. Mine uttalelser kommer også da, skriver Eriksson i en tekstmelding.