RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én av fem nordmenn åpner for bruk av dødsstraff


Amnesty Norge er overrasket over resultatene i undersøkelsen om nordmenns holdning til dødsstraff. Bildet er fra 2000 og viser rommet ved Texas Department of Criminal Justice Huntsville Unit som brukes ved henrettelser i delstaten Texas.
Amnesty Norge er overrasket over resultatene i undersøkelsen om nordmenns holdning til dødsstraff. Bildet er fra 2000 og viser rommet ved Texas Department of Criminal Justice Huntsville Unit som brukes ved henrettelser i delstaten Texas. Foto: Paul Buck (AFP)
Nærmere hver tredje norske mann – og 23 prosent av befolkningen totalt – åpner for bruk av dødsstraff, ifølge en ny undersøkelse.

Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse på oppdrag for Amnesty Norge og omtales i Vårt Land. I overkant av 1.000 personer er blitt bedt om å ta stilling til følgende påstand: «Jeg er mot dødsstraff uansett hvilken kriminell handling det er snakk om».

23 prosent av de spurte sier at de er uenig i påstanden. Forskjellen mellom kjønnene er markant: Kun 15 prosent av kvinnene er uenig i påstanden, mens 31 prosent av mennene svarer det samme.

Generalsekretær Jon Peder Egenæs i Amnesty Norge er overrasket over tallene. Han hadde trodd at flere var kategorisk imot dødsstraff – spesielt blant mennene.

– Det er alarmerende tall. De viser at vi trenger en holdningsendring blant norske menn, sier han.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere