*Nettavisen* Nyheter.

En av fire utsatt for vold hjemme

Foto: (Ill.foto: Politiet/Politi.no)

Ifølge en uoffisell undersøkelse gjennomført av The Body Shop, har en av fire mennesker blitt utsatt for vold fra sine nærmeste.

26.04.05 10:50

The Body Shop har foretatt undersøkelsen blant kunder i 32 butikker i Norge, og tallene er basert på 320 av svarene de fikk.

Store mørketall
- Tallene er en klar indikasjon på at dette er et stort samfunnsproblem som må tas på alvor. Det finnes ingen nasjonal forekomstundersøkelse, og selv om mange tar kontakt med oss vet vi at mørketallene er store hva gjelder vold blant kvinner i parforhold, sier Tove Smaadahl, leder i Krisesentersekretariatet, i en pressemelding fra The Body Shop.

60 prosent av de spurte sier at de kjenner noen som har blitt utsatt for vold fra sine nærmeste, mens 19,7 prosent har vært vitne til vold i familien.

Kampanje
Undersøkelsen har blitt gjort som et ledd i kampanjen «Ekte kjærlighet er fri for vold» som arrangeres i samarbeid med Krisesentersekretariatet i The Body Shops butikker i Norge fra 18. april til 2. mai 2005.

Med kampanjen ønsker butikken å hjelpe kvinner som utsettes for vold i parforhold, og å informere om det tabubelagte temaet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.