RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DRUKNER SOMMERMINNER: - Barn har store forventninger til ferien, men for altfor mange drukner sommerminnene i voksnes alkoholbruk, sier daglig leder Kari Randen i AV-OG-TIL.
DRUKNER SOMMERMINNER: - Barn har store forventninger til ferien, men for altfor mange drukner sommerminnene i voksnes alkoholbruk, sier daglig leder Kari Randen i AV-OG-TIL. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

En av ti foreldre drakk alkohol hver dag under utenlandsferien

Sist oppdatert:
I en undersøkelse gjort for organisasjonen AV-OG-TIL svarer en av ti foreldre at de drakk alkohol hver dag under forrige sommerferie i utlandet.

Det er Respons Analyse som har gjort undersøkelsen. 892 foreldre med barn under 18 år ble spurt om sitt alkoholforbruk under forrige sommerferie i utlandet.

– Barn har store forventninger til ferien, men for altfor mange drukner sommerminnene i voksnes alkoholbruk. Her må vi alle ta ansvar og sikre at barn får en trygg og god sommerferie, sier daglig leder Kari Randen i AV-OG-TIL.

Les også: Derfor drikker du mer alkohol på ferie

18 prosent av de spurte svarte at de holdt seg helt edru under ferien, mens 16 prosent svarte at de drakk på én av sju dager per ferieuke.

10 prosent svarte at de drakk på sju av sju dager per ferieuke, mens fem prosent drakk på seks av sju feriedager.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere