RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av tre plages av fulle folk

(scanpix)
Sist oppdatert:
Fulle folk påfører andre langt større plager enn antatt. Så mange som 1,5 millioner voksne nordmenn plages av berusede fremmede.

En ny studie fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) viser at nær 1,5 millioner voksne nordmenn årlig opplever å bli plaget av andres fyll. Det betyr at 1 av 3 nordmenn, nesten annenhver voksen, har en slik opplevelse i løpet av ett år, skriver Dagsavisen.

Så mange som 550.000 nordmenn opplever å bli plaget aller antastet av fremmede på gaten, mens over 250.000 personer opplever det samme i private selskap. Det går verre utover kvinner enn menn: 47.000 kvinner skades i løpet av et år av berusede personer, og 300.000 kvinner opplever å bli redde for fulle folk på gaten.

Nå skal Sosial- og helsedirektoratet ta et grep for å vise hvor plagsom andres fyll kan være.

– I løpet av høsten vil vi sette i gang nye kampanjer, blant annet rettet mot problemer som uskyldige tredjepersoner rammes av grunnet berusede personer. De blir del av en større satsing med et budsjett på 15 millioner kroner, sier avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet, Jens J. Guslund, til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere