*Nettavisen* Nyheter.

En liter er ikke en liter

Per Voie har målt i to år og funnet at Tines kulturmelk inneholder mindre enn det står på kartongen. Vår stikkprøve viser det samme.

11.07.06 12:51

Les også:Avslørende melketest

- Jeg har spurt hvorfor jeg ikke får en liter når jeg skal ha en liter. Da er spørsmålet om de har en forklaring på dette, sier Voie til TV 2 Nettavisen.

Har du liknende eksempler?

Send oss en e-post på vaktsjef@nettavisen.no

Det har imidlertid Tine ikke.

- Jeg snakket med Voie fredag. Vi skal invitere han og kona til anlegget. Han var svært interessert i å se på hvordan vi kontrollerer mengdene, sier informasjonssjef Olav Håland i Tine Sør.

Derimot har han ingen forklaring på hva som har skjedd. Han sier også at ingen tidligere har klaget over for lite melk på kartongen.

To års måling
Ekteparet Voie på Nes Verk i Tvedestrand bruker jevnlig Tine kulturmelk i hardangerlefser og munker, melder NRK Sørlandet.

For et par år siden la Per Voie merke til at kartongen inneholdt helt ned i åtte desiliter kulturmelk. Han har jevnlig målt innholdet i kartongene gjennom de to siste årene.

Etter det har han gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med Tine meierier, uten å lykkes.

Stikkprøve
TV 2 Nettavisen har også foretatt en stikkprøve. Kartongen med kulturmelk vi kjøpte inneholdt bare 0,95 liter.

NRK Sørlandet har vært på besøk hos Voie, og de kunne også observere at ingen av melkekartongene han hadde i kjøleskapet inneholdt mer enn 9,5 dl kulturmelk.

Rett til avslag
Forbrukerrådet mener at manglende melk, gir rett til prisavslag.

- Det høres jo ikke bra ut at det ikke er en liter i en liter, sier jurist Jon Lange i Forbrukerrådet til TV 2 Nettavisen.

Han har ikke hørt om denne eller lignende saker tidligere. Dersom melkekartongen inneholder mindre er det en kjøpsrettslig mangel som i prinsippet gir rett på prisavslag.

- Var det 9,9 dl ville jeg si at det var et naturlig avvik som man kanskje kan godta. Men hvis det systematisk er for lite i kartongene, må Tine rett og slett justere dette og sørge for at det blir en liter på literskartongene, sier Lange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag