RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mill. kr til kvikksølvforskning

Sist oppdatert:
Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten blar opp en million kroner for å utrede helseeffektene av kvikksølveksponering hos tannhelsepersonell.

- Arbeids- og sosialdepartementet vil at det skal forskes mer for å finne ut om det er en sannsynlig sammenheng mellom kvikksølveksponering og helseeffekter hos tannhelsepersonell, sier Dagfinn Høybråten.

Han utlyser i første omgang 1 million kroner i nye forskningsmidler til denne jobben, heter det i en pressemelding fra departementet.

Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har levert sin faglige vurdering av tannlegeassistenters kvikksølveksponering, kunnskapsstatus på området, samt behov for videre forskning, etter oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Rapporten konkluderer blant annet med at det kan være enkeltpersoner innen tannhelsetjenesten som har fått en helseskadelig kvikksølvpåvirkning.

- Vi vil også inkludere flere tannhelsegrupper, blant annet tannteknikere som har hatt en klart høyere kvikksølveksponering enn øvrig tannhelsepersonell. Dette er også i tråd med STAMIs anbefaling. Når studien foreligger, vil behovet for ytterligere fordypningsstudier bli vurdert, sier Høybråten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere