RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én omkom i eksplosjon

Sist oppdatert:
En gutt omkom da sprengstoff detonerte i en leilighet på Grorud i Oslo.

GRORUD (TV 2 Nettavisen): En person er omkommet og en person er alvorlig skadd i en eksplosjon i en leilighet ved Grorud, opplyser operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den omkomne er en 17 år gammel gutt. Hans bror, en 19 år gammel mann, ble alvorlig skadd og er fraktet til Ullevål universitetssykehus.

Den døde gutten ble liggende i leiligheten, som ligger i Hagelundveien rett ved Grorudsenteret øst i Oslo, i påvente av tekniske undersøkelser.

Sykehuset opplyser at den skadde broren behandles for hode-, ansikt- og bruddskader. Tilstanden er alvorlig, men stabil, ble det opplyst ved midnatt.

Operasjonsleder Hjulstad opplyser at tre andre personer, to jenter på 17 og 16 år, samt en mann på 20 år, skal ha kommet uskadd fra hendelsen.

Fant oppskrift på eksplosiver
Politiet var lenge usikre på hva som forårsaket eksplosjonen og sendte en bombegruppe til stedet, for å sikre leiligheten og området rundt.

- Vi fant utskrifter fra internett på hvordan man lager eksplosiver. Vi fant også et slags pulver og noe væske, som vi ikke vet helt hva er for noe. Det blir destruert utenfor bygningen nå, opplyser Hjulstad ved 02.30-tiden.

Trolig er det pulveret eller væsken som har eksplodert i leiligheten.

Politiet har vært i kontakt med kjemikere for å få vite hvordan de skal forholde seg til stoffene de fant. Teknikere har også tatt prøver, for å bringe på det rene hva slags stoffer det dreier seg om.

- Et kraftig smell
Naboer meldte fra til politiet om eksplosjonen noen minutter før klokka 22.30 onsdag kveld.

Kristine Lund bor i bygget og er blant de evakuerte.

- Jeg hørte et kraftig smell og det ristet i hele bygningen. Da jeg kikket ut av vinduet så jeg folk komme ut fra bygningen. Noen var blodige og andre gråt, forteller Lund til TV 2 Nyhetene.

Flere evakuert
Hele området rundt tre-fire lavblokker i Hagelundveien er sperret av.

- Politiet har evakuert flere av beboerne i blokka, blant dem en mor med to barn i pysj, fortalte TV 2s fotograf Benjamin Bakken på stedet til TV 2 Nettavisen i natt.

Politiet opplyste at ti voksne og to barn ble evakuert fra bygningen. Politiet undersøket i natt om det var udetonert sprengstoff i leiligheten.

Politiet regnet i natt med at den omkomne ville bli brakt ut av leiligheten ved 05-tiden torsdag morgen, og at beboerne da trolig ville få komme inn i leilighetene sine igjen.

Utelukker terrorkobling
Til sammen fem personer oppholdt seg ifølge politiet i leiligheten, som ligger i første etasje i Hagelundveien nær Grorudsenteret øst i Oslo.

Ifølge politiet er minst fire av de som oppholdt seg i leiligheten norske statsborgere, alle er av utenlandsk opprinnelse.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er orientert i saken.

- Men PST er ikke etterforskningsmessig involvert, sier Hjulstad.

Politiet utelukker å koble dramaet til terrorvirksomhet. Flere av de involverte er kjent av politiet fra tidligere forhold, og skal ha vært involvert i kriminalitet som også har innebefattet eksplosiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere