En pågrepet etter at mann ble funnet død i Hedmark

- For tidlig å si om det er snakk om drap, sier politiadvokat.

Eidskog (NTB-Hege Wallenius): Politiet har pågrepet en mann etter at en mann ble funnet død utenfor en bolig på Tobøl i Hedmark fredag. Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

Politiet har pågrepet en mann som var i nærheten av stedet hvor den avdøde ble funnet fredag. Politiet kan imidlertid ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt mannen har noen tilknytning til dødsfallet.

– Jeg skal ikke gå inn på hva han er siktet for, annet enn å bekrefte at han er pågrepet og derfor siktet, sier politiadvokat Bjørn E. Pettersen til NTB.

Han opplyser videre at den pågrepne mannen er en bekjent av avdøde, og at han sitter i varetekt.

Funnet utenfor bolig

Den døde mannen ble funnet av en politipatrulje utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog kommune fredag like før klokken 13. Omstendighetene og funn på stedet gjør at politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Pettersen sier det er for tidlig å si om det er snakk om et drap.

– Etterforskningen fortsetter ut fra funnene som er gjort. Det er skjellig grunn til å mistenke den pågrepne for noe kriminelt, sier Pettersen.

Den avdøde vil først kunne bli obdusert mandag, og før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, kan ikke politiet fastslå en dødsårsak, sier Pettersen.

Etterforskes

– Funn på åstedet gjør imidlertid at politiet velger å igangsette en rekke etterforskningstiltak i påvente av åstedsrapport fra kriminalteknikerne og foreløpig obduksjonsrapport. Hva funnene er kan vi ikke gå inn på, men videre etterforskning er derfor viktig og kan gi oss svar på hva som er hendt, sier politiadvokaten.

Politiet i Hedmark har fått bistand fra Kripos til etterforskningen.

Foreløpig ønsker ikke politiet å gå ut med alder på verken den døde eller den pågrepne.

Ifølge Glåmdalen vurderer politiet å fremstille den pågrepne for varetektsfengsling søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.