*Nettavisen* Nyheter.

En pågrepet etter skudd-drama i Stavanger

SKYTEEPISODE: En person er skadd og en er pågrepet etter en skyteepisode i Stavanger fredag ettermiddag, melder politiet i Rogaland. En person er skadd og sendt til sykehus, og ett våpen er beslaglagt. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Foto: Tommy Ellingsen

En 56 år gammel mann er skadd og en 32 år gammel mann pågrepet etter en skyteepisode i Stavanger sentrum.

03.10.14 18:29

Politiet ba folk om å holde seg innendørs.

– En person er sendt til sykehus med slagskader i hodet. Ett våpen er beslaglagt, og det synes som om fire menn og en kvinne er involvert, opplyste politiet til NTB fredag ettermiddag.

Politiet søkte ved 17.30-tiden fortsatt etter flere personer og oppfordret folk i området til å holde seg innendørs til situasjonen er helt avklart. Like før klokka 18 var tre personer med status som vitner i saken, brakt inn for avhør.

– Folk bør ta høyde for at det er blitt avfyrt flere skudd her, uttalte operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB like før pågripelsene skjedde.

Ifølge NRK skal skyteepisoden har blitt utløst av en slåsskamp som endte med at en person trakk våpen.

Avhør

56-åringen som er fraktet til sykehus, er påført slagskader og skal ikke være rammet av skudd. Ifølge Karlsen er det beslaglagte våpenet imidlertid et skytevåpen, uvisst av hvilket kaliber.

En aksjon er gjennomført mot et hus, og fredag ettermiddag er politiet i ferd med å avhøre vitner for å få flere spor å gå etter.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØKER ETTER PERSONER: Politiet ber folk i området om å holde seg innendørs. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

– Vi er i ferd med å reorganisere oss, avhører vitner, og krimteknikere undersøker åsteder, sier Karlsen.

Blødde fra hodet

Det var ved 16.30-tiden vitner meldte om massivt politioppbud, ledsaget av ambulanser og helsepersonell i området rundt Steingata i Stavanger.

Politiet fikk melding like etter klokka 16 om at en person skjøt mot en annen på åpen gate utenfor Straensenteret kort vei unna. Politiet rykket ut med alt tilgjengelig mannskap til en adresse i gaten og tok seg inn i bygningen etter noe tid.

– Da de kom fram, ble de møtt av en skadd person som blødde fra hodet. Kort tid etterpå ble en person pågrepet og et våpen beslaglagt – slik har jeg forestått det, sier Karlsen.

Til sammen skal altså fem personer ha vært involvert i episoden, fire menn og en kvinne.

Naboer Stavanger Aftenblad snakket med er ikke ukjent med bråk i nabolaget.

- Det er mange utleieligheter her, og der har det av og til vært bråk. Det er ikke mer enn en uke siden politiet krøp inn vinduet i en leilighet rett over gata fra huset mitt, sier Frøydis Lindaas til Aftenbladet.

Nettavisen oppdaterer saken.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag