RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én person død i brann i Oslo sentrum


Politiet sperret av gatene rundt St. Olav domkirke i forbindelse med brannen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Politiet sperret av gatene rundt St. Olav domkirke i forbindelse med brannen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Én person er bekreftet omkommet og én er skadd etter brann i en leilighet i Akersgata i Oslo sentrum.

– Personen som var i leiligheten i 2. etasje, hvor brannen brøt ut, er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt.

Hun ønsker ikke å gå ut med kjønn og alder på vedkommende før pårørende er varslet.

– En mann som oppholdt seg i leiligheten over der brannen brøt ut har fått i seg en del røyk, men er formodentlig ikke hardt skadd, sier Heidenstrøm.

20 personer, i tillegg til den omkomne og skadde, ble evakuert fra bygården.

Politiet fikk melding om brannen klokken 06.34. I en periode brant det kraftig og var mye røyk på stedet. Klokken 7.21 meldte politiet på Twitter at brannvesenet har bekreftet at brannen er slokket.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Åstedet vil ikke kunne bli undersøkt før det har blitt helt nedkjølt, sier Heidenstrøm.

Ullevålsveien og omkringliggende gater ble sperret i forbindelse med brannen. I 8-tiden har politiet begynt å slippe bussen forbi, og sperringer for øvrige kjøretøyer vil ifølge operasjonsleder Heidenstrøm bli opphevet i løpet av kort tid.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere