RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En person omkommet i brann i bygård i Gjøvik

Sist oppdatert:
To personer ble hentet ut av en bygård som sto i brann i Gjøvik natt til søndag. En av dem var omkommet, mens den andre ble kjørt til sykehus med alvorlige skader.

– Begge de to ble hentet ut av bygården av brannvesenets røykdykkere. En av dem er bekreftet omkommet. Den andre ble kjørt til sykehus med alvorlige brannskader, opplyser operasjonsleder Marianne Brun i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Politiet har foreløpig ikke noen sikker identitet på de to.

Røykla byen

Bygården som brant, er en gammel trebygning i krysset Hans Mustads gate/Hunnsvegen midt Gjøvik sentrum. Brannen startet rundt midnatt natt til søndag, og bygningen ble raskt helt overtent.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på flammene, men fire timer senere brant det fortsatt godt. Først klokken 6 meldte brannvesenet at brannen var slukket og at brannvesenet drev etterslukking.

Mens brannvesenet jobbet på spreng for å få kontroll, la røyken seg som et teppe over store deler av byen.

– Det ryker noe helt forferdelig. Vi har fått melding om røyk fra brannen i hele Gjøvik sentrum. Vi har ikke iverksatt noe tiltak på grunn av røyken – heldigvis blåser vinden slik at røyken beveger seg ned mot Mjøsa, sa operasjonslederen.

Avhør

Det er ikke fastslått hvor mange som befant seg i bygningen da brannen startet. Alle beboere og folk som oppholdt seg i bygget, ble evakuert, og brannvesenets røykdykkere saumfarte deretter bygningen i leting etter folk som ikke hadde klart å komme seg ut.

Halvannen time etter at brannen startet, jobbet brannvesenets røykdykkere fortsatt med gå gjennom den brannherjede bygningen.

Det ble etter hvert klart at to personer ikke var gjort rede for, og like etter klokka to ble det bekreftet at de to var funnet, en av dem hadde ikke overlevd, mens den andre hadde pådratt seg alvorlige brannskader.

– Vi vet foreløpig ikke hvorfor og hvordan brannen startet. Men allerede nå er vi i ferd med å sette i gang etterforskning, og gjennomfører avhør av vitner, sier Marianne Brun.

Kommunen klar

Kommunen er klar til å hjelpe alle dem som er berørt av brannen, og som har mistet både hjem og uerstattelige eiendeler.

– Men vi har ikke fått melding om at noen har trengt hjelp til å få husrom i natt. Alle har trolig fått tilhold hos venner, familie eller bekjente, sier operasjonslederen.

Selv om bygningen er totalskadd, var det tidlig klart at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger i Gjøvik.

Brannvesenet på Gjøvik fikk bistand i slukkingsarbeidet fra kolleger på Lillehammer, samt både Østre og Vestre Toten. Hedmarken brannvesen bisto med en lift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere