RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én politimann per kommune

Foto: Foto:TV 2/Jenny Borglin
Sist oppdatert:
- Elendig. Dette er verre enn jeg hadde fryktet, sier leder i Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, etter en stikkprøve av politiets beredskap i helgene.

Rundt 540 tjenestemenn var i aktiv uketjeneste klokka 24.00 natt til søndag sist helg. Det tilsvarer drøyt en politimann per kommune på det tidspunktet da bemanningen er på sitt høyeste, skriver VG. Lederen i Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, er bekymret:

- Dette viser at det er gjennomsnittlig drøyt én politimann per kommune som skal verne om sikkerheten til borgerne den verste dagen i uken. Jeg tør knapt tenke på hvordan det er midt i uken. Dette avdekker at vi har enorme utfordringer, uttaler han.

Knivstikkingen på Åndalsnes har på nytt utløst en debatt om politiets beredskap og responstid i distriktene. Noe nasjonalt regelverk om responstid eller et minimumsantall tjenestemenn som har vakt finnes ikke.

- Åndalsnes-hendelsen kunne ha skjedd hvor som helst i Norge, også her hos oss. Jeg vil være veldig forbauset hvis ikke vi får lignende tilfeller om og om igjen. Vi har altfor dårlig bemanning. Det er ikke mye som skal skje på samme tid før vi er på vidotta, sier leder Jan Martin Skulstad i Politiets fellesforbund Hordaland ifølge VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere