RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En reddet ut av skred i Sauda

Foto: Sandnes Sparebank Eiendomsmegling
Sist oppdatert:
Stor redningsaksjon ved Svandalen

Mandag ettermiddag tok et snøskred to personer ved Svandalen i Rogaland. De to er allerede reddet ut av raset, men det er foreløpig usikkert om flere personer befant seg i området da raset gikk.

- Det står bra til med de to som er reddet ut, opplyser redningsinspektør Stein Solberg ved Hovedredningssentralen på Sola til Nettavisen.

Ifølge Solberg kom den ene personen seg ut ved egen hjelp, mens den andre ble gravd frem av folk som befant seg på stedet.

- De to skal være de eneste som ble observert på stedet der raset gikk, men vi fortsetter redningsoppdraget inntil vi er 100 prosent sikre på at ingen andre ble tatt, sier Solberg.

Hovedredningssentralen på Sola har sendt to helikoptre til området. Ett Sea King Helikopter fra Forsvarets 330-skvadron på Sola kom frem til ulykkesstedet cirka 16.30 mandag ettermiddag. Helikopteret har med seg medisinsk personell, letemannskaper og en lavinehund. I tillegg er det rekvirert ett helikopter fra Norsk Luftambulanse (NAL). Det står imidlertid ennå parkert på Sola i påvente av en eller flere lavinehunder.

Svandalen ligger like ved Sauda Skisenter, et av de største alpinsentre på Sør-Vestlandet.

- Vi er rimelig sikre på at det ikke er flere personer som er rammet av skredet, men vi kjører fullt søk i området, sier operasjonsleder Thor Gunnar Westbye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere