Gå til sidens hovedinnhold

En spesiell dag

Tirsdag åpnet kong Harald Stortinget. For trebarnsmor Silvia Kristoffersen Kosmo er dagen ekstra spesiell.

Se åpningen av Stortinget her(gratis)

STORTINGET (Nettavisen): H. M. Kong Harald foretok den høytidelige åpningen av det 151. storting. Litt over klokken 13 begynte kongen på trontalen som er en erklæring om regjeringens program i den kommende stortingssesjonen.

Blant tilhørerne var Silvia Kristoffersen Kosmo. Hun har så vidt rukket å prøve sin nye stortingsstol.

Kosmo (Ap) fra Vestfold fylke er nemlig vararepresentant for Dag Terje Andersen, som ble næringsminister da Odd Eriksen trakk seg fredag.

Dermed rykket Kosmo (29), som er svigerdatter av tidligere stortingspresident Jørgen Kosmo, inn på fast plass på Stortinget. Det er hun ikke lei seg for.

- Jeg gleder meg enormt til trontalen. Mandag fikk jeg vite hvor jeg skulle sitte i stortingssalen, og føler meg veldig ydmyk overfor de dagene som kommer, sa Kosmo til Nettavisen på forhånd.

Slag i slag
Kosmo, som bare har vært vikar på Stortinget sju dager tidligere, vet at hun går en travel tid i møte.

- Jeg er privat næringsdrivende, og har tre barn på ett og ett halvt, fire og åtte år hjemme. Det blir å pendle en del, og så sove over i byen hvis det blir sene møter, sier Kosmo.

- Ikke komitéleder
29-åringen, som bor i Horten kommune, har lang erfaring fra lokalpolitikk. Hun har sittet i kommunestyret i tre perioder.

Men hun har ingen planer om å ta over som leder for kommunal- og forvaltningskomiteen etter Dag Terje Andersen.

- Jeg kan love deg at jeg ikke blir komtéleder. Det er ikke helt bestemt hvilken komité jeg skal sitte i, det blir bestemt på gruppemøtet onsdag, sier hun.

Tips fra svigerfar
Kosmo har vært AUF-er siden ungdommen, men det var faktisk ikke der hun traff sin mann som altså er sønn av Jørgen Kosmo.

- Nei, jeg traff ham på en konsert, ikke gjennom politikken.

- Har du fått noen tips fra svigerfar når du nå skal begynne på tinget?

- Ja, jeg har fått et tips i forhold til media. Det går ut på at jeg ikke bør si noe, verken til kolleger, venner, bekjente eller journalister hvis jeg ikke er helt trygg på at det ikke kan stå i en avis dagen etter.

Trontaledebatten
Torsdag er det trontaledebatt i Stortinget. Da diskuterer stortingsrepresentantene trontalen og beretningen om rikets tilstand. Fredag 6. oktober legger regjeringen så fram sitt forslag til statsbudsjett.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre