RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda bedre resultat for DNB


DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
DNB hadde et resultat før skatt på 7,6 milliarder kroner i årets andre kvartal, en oppgang på rundt 800 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Storbanken hadde en omsetning på 12,5 milliarder kroner i perioden, en nedgang fra 13 milliarder kroner.

DNB konstaterer i en kommentar til kvartalsrapporten at den norske økonomien fortsatt er på rett kurs og at det bidro til enda et sterkt resultat. Lave tap og stabile inntekter er hovedfaktorene i resultatene for første halvår, ifølge banken.

– Selv om det er gode tider, så kommer ikke resultatene av seg selv. Vi er glade for at vi er en attraktiv bank for dem som skal realisere boligdrømmen og for dem som tar sjansen på å starte egen bedrift, sier konsernsjef Rune Bjerke.

– Vi vokser som planlagt i personmarkedet. Samtidig tar vi av oss hatten for alle bedriftseierne som gir gass. I en tid med internasjonal uro er det skikkelig god fart i norsk næringsliv. Gledelig er det også at 40 prosent av dem som starter bedrifter i Norge, velger DNB som bank, fortsetter han.

Fusjonen mellom Vipps, BankID og BankAxept er nå gjennomført, og dette har hatt bidratt med 464 millioner kroner i resultatet, ifølge kvartalsrapporten.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere