*Nettavisen* Nyheter.

Enda en mann pågrepet i overgrepssak i Trøndelag

Ytterligere en mann er pågrepet i etterforskningen av en overgrepssak i Sør-Trøndelag.

15.06.15 12:00

Mannen ble pågrepet i et annet politidistrikt i slutten av forrige uke, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt mandag.

– Den taktiske og tekniske etterforskningen fortsetter denne uken med nye avhør av siktede og vitner. De tekniske undersøkelsene blir videreført og ventes å fortsette i lang tid framover, uttaler etterforskningsleder Roy Hoøen.

Flere kan bli pågrepet

Han utelukker ikke flere pågripelser i saken. Ifølge NRK er den sist pågrepne mannen siktet etter straffelovens paragraf 204a.

Paragrafen omhandler materiale som viser overgrep mot barn eller en seksualisert framstilling. Både produksjon, anskaffelse og overlevering til andre rammes av lovbestemmelsen.

Største noensinne

Sakskomplekset omtales som den største saken med overgrepsbilder i Sør-Trøndelag noensinne. To av de siktede er pågrepet i dette politidistriktet, mens de to siste er pågrepet andre steder i landet.

– Dette er en stor sak med flere millioner bilder og videoer. Vi oppdaget dette etter samarbeid med Kripos, og vi fikk retten med på en ransaking. Da kom vi over det store databeslaget, uttalte etterforskningslederen i forrige uke.

Varetekt

Den første som ble pågrepet i saken, er en mann i slutten av 40-årene. Han satt i varetekt i åtte uker, men ble deretter løslatt.

I forrige uke ble tre siktede menn – to i slutten av 30-årene og én på rundt 50 år – varetektsfengslet i to uker av Sør-Trøndelag tingrett. Også en mann i slutten av 20-årene sitter i varetekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.