*Nettavisen* Nyheter.

Enda en tyv fersket - slapp unna

Da politihunden kom løpende etter innbruddstyven ble han så redd at han løp tvers gjennom en glassdør. Han ble skadd, og innrømmet det hele overfor politiet. Men saken ble henlagt.

14.01.05 15:40

- Helt tullete. Hvis politiet tar tyven på fersken, og så henlegger saken, da må det være noe skikkelig galt, sier daglig leder Tom Cato Hansen hos Dekkmann i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

Til tross for at tyven ble tatt av politiet, og til tross for at han innrømmet det hele, ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling.

Tyven til sykehus
Saken er langt fra enestående. De siste dagene har TV 2 Nettavisen fortalt flere lignende historier, der gjerningsmannen har vært kjent men sakene likevel har blitt henlagt.

Men historien fra Trondheim tar kanskje kaka. Hør bare her:

Da innbruddstyven brøt seg inn i lokalene til Dekkmann den 14. mai i fjor, ble en lydløs alarm tilknyttet alarmselskapet Falken utløst. Politiet ble umiddelbart kontaktet, og både politiet og Falken rykket ut til bedriften.

- Politiet sender så en hund inn i lokalene, og med hunden etter springer tyven gjennom en tjukk glassdør. Han ble så skadd at han måtte hentes av en ambulanse og sendes til sykehus, forteller Hansen.

Mannen fikk skader i kneet og i låret, og måtte sy flere sting på sykehuset.

Brøt opp flere skap
I ettertid innrømmet tyven at han hadde brutt seg inn i lokalene, men saken ble altså henlagt.

- Han gjorde mye skade, blant annet brøt han opp flere skap. Dette har kostet oss veldig mye, men han slapp fra det hele uten og bli straffet. Helt utrolig, sier Hansen til slutt.

Har du opplevd tyveri?
TV 2 Nettavisen setter fokus på tyveribølgen.
Har du eller din bedrift anmeldt tyveri til politiet uten at noe har skjedd?
Send oss din historie!

Diskuter saken i Veggavisen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.