*Nettavisen* Nyheter.

Endelig en god nyhet

Etter mye negativ fokus kommer det endelig en gladmelding fra psykiatrien: Flere får hjelp og den kommer raskere.

02.03.05 05:06

Det har vært langt mellom lyspunktene i norsk psykiatri de siste årene. Men etter at daværende helseminister Dagfinn Høybråten i fjor annonserte at han ikke kunne leve med et så inneffektivt system, har et nytt prosjekt ført til oppsiktsvekkende resultater. Det melder ANB.

Resultatene, som vil bli presentert på en pressekonferanse i Oslo onsdag, viser at ventetiden ved flere poliklinikker i hele Norge er redusert med opp mot 50 prosent. Pasienter får også raskere hjelp enn før.

Hemmeligheten er ifølge ANB konkrete råd om hvordan klinikkene kunne forbedre seg. Blant annet har pasienter som ofte uteblir fra timene sine fått påminnelser i posten og på SMS.

– Vi fant konkrete forbedringsområder som vi trodde det var mulig å gjøre noe med. Så fikk vi med oss rundt 30 poliklinikker som valgte visse områder de ville jobbe med. Vi har vist at her går det an å forbedre seg dramatisk. Og dette er gjort på enkle måter uten å tilføre ekstra ressurser. Det er ingen her som har blitt tilført ekstra stillinger, sier leder i Norsk psykiatrisk forening, Bjarte Stubhaug, til ANB.

Annonsebilag