Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kan hun smile

Etter tre år i koma kan endelig Therese smile igjen. Her kan du se klipp fra dokumentaren.

Etter en bilulykke i 2002 fikk Therese en alvorlig hodeskade, og forble i koma. Selv om Therese etter hvert slo øynene opp, fikk ingen kontakt.

Derfor, i en alder av 26 år, ble hun avskrevet og stuet vekk på et sykehjem i Oslo. Det var det samme sykehjemmet som hennes bestemor på 91 år bodde.

TV 2 Sumo: Se smakebit fra Dokument2 her

Ga resultat
Men Thereses historie skulle få betydning for andre. Etter at «Dokument 2» laget et program om henne, og det dårlige tilbudet til hardt hodeskadde, fikk politikerne øynene opp.

I dag har vi egne spesialiserte avdelinger i Norge som starter rehabilitering av koma-pasienter så fort det lar seg gjøre etter en ulykke. Dette har nemlig gitt svært gode resultater i andre land.

Men Therese med sin gamle skade var fortsatt avskåret fra et slikt tilbud. Så hva skjedde egentlig videre med henne? «Dokument 2» har fulgt Therese, og foreldrenes ukuelige kamp for å bringe mening inn i hennes liv.

Kan smile igjen
Tre år etter ulykken kan Therese endelig smile igjen. Men dette har kostet. Foreldrene har brukt en halv million kroner på å gi Therese en sjanse til å komme mer tilbake til det livet hun ble reddet til å leve.

I dokumentaren "Den lange søvnen", som blir vist på TV 2 i kveld, får du se foreldrenes kamp for å gi Therese et liv helsevesenet i Norge ikke var villig til å gi henne.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene