RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig kunne Einar smile

Øvrevoll 24.08.2003
Øvrevoll 24.08.2003 Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
I strålende sol og med en oppstemt publikumsmasse løp Einar Nagell-Erichsens hest inn til førsteplass på Øvrevoll søndag. Men det var en lite kjendistett Derby-søndag dette året.

Einar Nagell-Erichsens hest Royal Experiment fikk førsteplassen i det prestisjetunge løpet Marit Sveaas minneløp, og gullbarren på en kilo kan komme godt med for den gjeldstyngede investoren.

-Holde regningene borte

Den tidligere Schibsted-milliardæren har slitt hardt det siste året, så en galoppseier var godt å ta med seg videre.

- Den skal brukes til å holde regningene borte, spøkte Nagell-Erichsen til TV 2-nyhetene etter at gullbarren ble overrakt av investor Christen Sveaas.

Ingen Uppstrøm

Tidligere år har finanskjendisene ynglet på Øvrevoll på Derby-søndagene. Men i år var det skralt. Det var på forhånd knyttet store forhåpninger til om Seim-kompanjongen Tor Arne Uppstrøm skulle dukke opp, men han glimret med sitt fravær.

Hemmelige hester

Svein Erik "Vaske" Bakke var imidlertid til stede, og nøt dagen og solskinnet.

- Jeg er vanligvis ikke på Øvrevoll, men har vært her på Derby-dagen de siste ti årene. Det er en hyggelig dag, med fine hatter og trivelige folk, sa Bakke til TV 2 Nettavisen.

Bakke ville ikke fortelle hvilke hester han hadde spilt på, i god investor-stil. Men utviklingen i norsk økonomi tok han seg gjerne tid til å kommentere.

- Bananrepublikk

- Jeg tror vi kommer til å se en svak bedring. Norsk økonomi har 6-7 gode år foran seg, men dette kommer først til å skje om ett års tid. Ledigheten er høy, selskapene er i kuvøse og bankene er nervøse, mente Bakke.

Bakke karakteriserte Norge karakteriserte Norge som en banan-republikk, og synes det er ganske rart at renten på ett og et halv år har gått rett opp og så rett ned igjen.

- Det er vanskelige forhold for næringslivsledere når det er så lite forutsigbarhet, både i poltikken og i økonomisk styring. En berg og dalbane, sa Bakke.

Carl vinner, Eli taper

Også Carl I. Hagen med fru Eli var på plass. De tok en pause fra valgkampen og var i svært godt humør.

- Jeg velger hester etter tall, og spiller på de med best odds, sa Frp-toppen til TV 2 Nettavisen.

- Carl vinner og jeg taper, kunne Eli Hagen fortelle.

Kronprinsesse-designer vant

I likhet med tidligere år var det Toppen Beck som ledet hatteparaden, der diverse kreative hodepryder kunne beskues. Alt fra fjær til blomster og Thousand Island-flasker ble brukt som utsmykning.

Det var mange heldige vinnere, og til og med Ove Harder Finseth, som designet brudekjolen til Mette-Marit, stakk av med en hatte-pris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere