Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig kunne Einar smile

Øvrevoll 24.08.2003
Øvrevoll 24.08.2003 Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
I strålende sol og med en oppstemt publikumsmasse løp Einar Nagell-Erichsens hest inn til førsteplass på Øvrevoll søndag. Men det var en lite kjendistett Derby-søndag dette året.

Einar Nagell-Erichsens hest Royal Experiment fikk førsteplassen i det prestisjetunge løpet Marit Sveaas minneløp, og gullbarren på en kilo kan komme godt med for den gjeldstyngede investoren.

-Holde regningene borte

Den tidligere Schibsted-milliardæren har slitt hardt det siste året, så en galoppseier var godt å ta med seg videre.

- Den skal brukes til å holde regningene borte, spøkte Nagell-Erichsen til TV 2-nyhetene etter at gullbarren ble overrakt av investor Christen Sveaas.

Ingen Uppstrøm

Tidligere år har finanskjendisene ynglet på Øvrevoll på Derby-søndagene. Men i år var det skralt. Det var på forhånd knyttet store forhåpninger til om Seim-kompanjongen Tor Arne Uppstrøm skulle dukke opp, men han glimret med sitt fravær.

Hemmelige hester

Svein Erik "Vaske" Bakke var imidlertid til stede, og nøt dagen og solskinnet.

- Jeg er vanligvis ikke på Øvrevoll, men har vært her på Derby-dagen de siste ti årene. Det er en hyggelig dag, med fine hatter og trivelige folk, sa Bakke til TV 2 Nettavisen.

Bakke ville ikke fortelle hvilke hester han hadde spilt på, i god investor-stil. Men utviklingen i norsk økonomi tok han seg gjerne tid til å kommentere.

- Bananrepublikk

- Jeg tror vi kommer til å se en svak bedring. Norsk økonomi har 6-7 gode år foran seg, men dette kommer først til å skje om ett års tid. Ledigheten er høy, selskapene er i kuvøse og bankene er nervøse, mente Bakke.

Bakke karakteriserte Norge karakteriserte Norge som en banan-republikk, og synes det er ganske rart at renten på ett og et halv år har gått rett opp og så rett ned igjen.

- Det er vanskelige forhold for næringslivsledere når det er så lite forutsigbarhet, både i poltikken og i økonomisk styring. En berg og dalbane, sa Bakke.

Carl vinner, Eli taper

Også Carl I. Hagen med fru Eli var på plass. De tok en pause fra valgkampen og var i svært godt humør.

- Jeg velger hester etter tall, og spiller på de med best odds, sa Frp-toppen til TV 2 Nettavisen.

- Carl vinner og jeg taper, kunne Eli Hagen fortelle.

Kronprinsesse-designer vant

I likhet med tidligere år var det Toppen Beck som ledet hatteparaden, der diverse kreative hodepryder kunne beskues. Alt fra fjær til blomster og Thousand Island-flasker ble brukt som utsmykning.

Det var mange heldige vinnere, og til og med Ove Harder Finseth, som designet brudekjolen til Mette-Marit, stakk av med en hatte-pris.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!