RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig lys i tunnelen

Foto: Rune Thomas Ege
Sist oppdatert:
Etter å ha vært stengt i nærmere et halvt år er Hanekleivtunnelen åpen igjen.

- Trafikken går problemfritt gjennom Vestfold nå som veien har åpnet, melder Roar Gärtner som er distriktssjef i Vestfold til Nettavisen ved 16.30-tiden fredag.

Send oss dine bilder fra ferietrafikken på MMS til 02255 eller e-post vaktsjef@nettavisen.no .

Og allerede ved 15.10-tiden rullet de første bilene gjennom tunnelen. Akkurat tidsnok til å redde feriestarten for de mange østlendingene som begynte fellesferien i dag.

Dette var en gladmelding for mange bilister. For tidligere i uken ble det meldt at E18 skulle åpnes senest ved 20-tiden fredag kveld.

I første omgang blir trafikken på den gjenåpnede E18-strekningen kjørt på fire felt, bortsett fra gjennom Hankekleivtunnelen og Løkentunnelen. Her blir det toveistrafikk i de nordgående tunnelløpene, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

- Restarbeidene som gjenstår er å åpne Hanekleivtunnelen og Løkentunnelen for fire felts trafikk innen 1. oktober. Fra da av blir det trafikk på fire felt gjennomgående på hele strekningen, opplyser Tore Gomo i meldingen.

Det er ikke småarbeid som har vært gjort for å sikre tunnelene. Det er blant annet satt inn 9.000 nye sikringsbolter med en samlet lengde på 30 kilometer, og det har gått med omkring 50.000 tonn betong.

I Buskerud er flere veier stengt som følge av det kraftige regnværet de siste dagene. Få oppdaterte veimeldinger her! (Ekstern lenke)


Ved Vegtrafikksentralen region sør opplyses det at man forventer kødannelser på E18 gjennom Vestfold fra 15-tiden fredag.

- Selv om tunnelen er åpne, vil det bli kødannelser. Lenger ned, mellom Tønsberg og Larvik, foregår det veiarbeid, så her må man også forvente kø, sier førstekonsulent Jan Erik Lund til Nettavisen.

Dyr åpning
Statens vegvesen anslo kostnadene for utbedringen av Hanekleiv- og Løkentunnelen til 65 millioner kroner. Etter at Veidekke har fått sin bonus for å ha blitt ferdig til tiden, ble regningen på over 100 millioner kroner, skriver Aftenposten.

- Hadde folk vært på besøk i tunnelen så sent som tirsdag, ville de aldri trodd at den kunne bli ferdig til fredag, sier prosjektleder i Veidekke, Bjørn Furuli, til avisen.

Lange strekk i begge tunnelene har blitt helstøpt i 25 meters seksjoner. Dette skal være den sikreste og dyreste måten å gjøre det på.

Hele 160 arbeidere har vært i full gang i Hanekleivtunnelen for å få den ferdig til tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere