*Nettavisen* Nyheter.

Endelig naturlig snø!

Noen skibakker har hatt kunstnø noen uker. Men nå kan du få skikkelig snø under skiene.

30.11.07 08:49

Ifølge Skiinfo meldes det om perfekte forhold fra skisteder over hele landet. Snørapportene viser at snøen har lavet ned flere steder, og værprognoser tilsier både mer snø og kuldegrader i dagene framover.

Skiinfo har noe de kaller pudderalarm, og den går hvis det faller mer enn 20 cm snø. Torsdag kunne fem skisteder trykke på alarmknappen.

- Skianlegg i Gudbrandsdalen, og spesielt Hafjell og Kvitfjell har grunn til å smile bredt, for her kommer det alltid mye snø ved østavind. Slik skal det være stabilt gjennom hele helgen, sier Espen Schrøder i Skiinfo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Casper Tybjerg (Innovation Norway)

Åpner mer av bakkene
På Skeikampen åpnes Skeiheisen på lørdag, og til helgen vil totalt tre heiser, ett rullebånd og 2,5 km nedfarter være åpne. I tillegg vil også deler av terrengparken bli åpnet.

Hovden skisenter melder at de sesongåpner på lørdag. Kulda den siste tida har gjort det mulig å produsere rikelig med snø, og det meldes om meget gode forhold.

Til toppen i en fei
Kvitfjell åpnet sin nye topp moderne stolheis "Vestsiden Express" forrige helg, og det tar nå mindre enn seks minutter å komme seg til toppen. Totalt vil det til helgen være fire heiser og 7 km nedfarter åpne på lørdag og søndag.

I Trysil har man så langt åpnet to av fire seksseters ekspressheiser, og på lørdag åpnes nummer tre, T1 Liekspressen.

Samtidig åpner Knettsetra, løype 62, øverste del av løype 70, samt løype 26 for sesongen. I tillegg jobbes det for å åpne nederste del av Parken.

Det har vært bra snøfall på Geilo de siste dagene, og til helgen åpner flere bakker på Geilo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.