RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig!

Sist oppdatert:
8000 månedskortabonnenter skal fra 1. november kunne bruke Flexuskortene.

(iOslo.no) I løpet av de neste ukene vil 8000 månedskortabonnenter fra Akershus få et Flexuskort tilsendt i posten. Fra 1. november skal de kunne være i bruk.

- Den neste milepælen for oss er når de 8000 abonnentene skal fornye månedskortet sitt. Dette skal skje ved at billettene lastes opp på en terminal, og da må automatene være oppe og gå, sier Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen til Aftenposten.

Fra før av er det om lag 2000 testbrukere og 12.000 skolebarn som har brukt kortet.

- Dette er reelle brukere, ikke testbrukere, og det er første tegnet på at hjulene ruller. Det er veldig spennende, og vi er trygge på at vi vil lykkes med dette, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter AS til iOslo.no.

Isberg kan ikke love når andre brukere skal komme etter.

- Vi gjør dette gradvis, til det beste for kunden. Det er viktig å se at det fungerer for dem som har fått det før vi prøver flere. Så ser vi etter hvert at systemet takler dette, sier Isberg.

Denne helgen ble alle automatene slått av for installasjon av det endelige systemet, og KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) skal bruke helgen til å oppdatere automatene. Men hva skjer dersom systemet ikke virker innen månedsskiftet?

- Billettene skal virke når de går på bussen, og de skal gi overgang i Oslo. Alle må jo komme seg på jobben. Blir det problemer med å betale, får vi rydde opp i ettertid, sier Reitan Jenssen.

Ifølge en pressemelding fra Ruter fredag vil systemet testes grundig framover.

– Det vil bli en reell overtakelse av systemet når dette er klargjort for fullskala drift og når systemet har den forventede funksjonalitet. Det vil bli foretatt en løpende vurdering av når disse kriteriene er oppfylt, sier Bernt Reitan Jensen i pressemeldingen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere