Endevender narkomiljøet etter El Azzouzi

Foto: (Politiet)

Politiet starter i dag et omfattende arbeid for å finne den rømte narkotikaforbryteren El Azzouzi og mennene som befridde ham under en væpnet aksjon lørdag.

- Vi samler en del informasjon i dag. Vi setter mye inn på å løse denne saken. Det er ikke hver dag politiet blir truet med våpen i en slik sammenheng, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Flere kan ha hjulpet
Det var under en fangetransport mellom Oslo legevakt og Oslo fengsel at tre maskerte og væpnede menn slo til. Utenfor legevakten truet de tjenestemennene til å slippe fri Abdelghani El Azzouzi (20) og avfyrte et skudd idet de dro fra stedet.

- Vi leter etter El Azzouzi og de som hjalp ham. Vi vet det var tre personer med under selve aksjonen, men flere kan ha jobbet med planleggingen, sier Kristiansen.

Ifølge VG sier personer i narkotikamiljøet at El Azzouzi nå er på vei til Marokko. Han har lite familie i Norge. Politiet har etterlyst ham i Schengen, men utelukker ikke at han fortsatt oppholder seg i Norge.

Politibeskyttelse
- Vi utelukker ingenting. Vi har god kjennskap til El Azzouzi og dette miljøet gjennom etterforskningen av narkotikaforbrytelsen han ble dømt for, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Vaktleder Trond Røgeberg bekrefter overfor VG at El Azzouzis eks-kjæreste har fått politibeskyttelse. Det var hun som i april i fjor ga politiet informasjon som ledet til arrestasjonen av El Azzouzi. Det skjedde etter at politiet fant 350.000 kroner i hans leilighet, samt 3,5 kilo heroin og 1,8 kilo kokain i en kjellerbod.

Ønsker hjelp fra publikum
El Azzouzi og de tre væpnede hjelperne dro fra stedet i en rød BMW stasjonsvogn. Ved krysset Lakkegata-Vahls gate i Oslo byttet de til i en grå Passat eller Audi, muligens påført stjålne kjennetegn BN 23431.

Politiet ønsker også informasjon om personer som trolig har spanet utenfor Oslo legevakt i timene før rømningen. El Azzouzi ventet i to timer på å bli sjekket for den påståtte skaden i armen. De væpnede mennene må derfor ha ventet i nærheten for å være klare når han kom ut. Ifølge politiet skal ikke legevakten ha funnet noen skade på armen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.