RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endrer ikke trusselvurderingen

Sist oppdatert:
Politiets sikkerhetstjeneste ser ingen grunn til å be folk ta spesielle forholdsregler selv om en radikal islamistisk gruppering har truet norske interesser i Latvia.

Utenriksdepartementets beslutning om å stenge den norske ambassaden i Riga bygger på graderte trusselvurderinger fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST), men PST har ikke funnet grunn til å oppgradere det generelle trusselnivået for Norge, heter det i en pressemelding.

Sjef for PST, Jørn Holme, viser til at trusselnivået i Norge for kort tid siden ble oppjustert fra lavt til moderat.

- De opplysningene som nå er fremkommet, gir ikke grunn til noen endring i vurderingen av dette trusselnivået, uttaler han ifølge pressemeldingen.

Etter PSTs vurdering er det heller ingen grunn til å oppfordre folk i Norge til å ta spesielle forholdsregler eller unngå å ferdes på spesielle steder i Norge, påpeker PST-sjefen.

Holme viser til at det er Utenriksdepartementet som beslutter hvorvidt det skal gis spesielle råd til nordmenn som oppholder seg i utlandet eller skal reise til utlandet.

En talsmann for det latviske innenriksdepartementet bekreftet mandag at en radikal islamistgruppe har kommet med trusler mot norske interesser i landet. Truslene skal ha blitt etterforsket en uke, og mandag ble det bestemt at den norske ambassaden skulle holde stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere