RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eneveldige Flåten ute

Sist oppdatert:
Det er full krise i menigheten Levende Ord i Bergen. Og den karismatiske lederen Enevald Flåten er ute, sykemeldt på ubestemt tid.

Det skal være misnøye med den diktaturiske lederstilen til Flåten som er årsaken til det opprøreret en nå er vitne til. Menigheten som har 2500 medlemmer og styrer et nettverk av menigheter rundt om kring i landet, opplever for første gang at medlemmer melder seg ut, i følge Vårt Land.

– Situasjonen i menigheten er vanskelig, sier en sentralt plassert kilde til avisen.

Ifølge andre kilder sitter flere hundre menighetsmedlemmer på gjerdet og vurderer å melde seg ut.

Informasjonsmedarbeideren Martin Smith-Gahrsen forklarer at menigheten har vært ledet etter et gammeltestamentlig prinsipp om en sterk leder som får visjoner fra Gud.

Menigheten kommer til å få et underskudd i år, men ingen vet hvor mye. De hadde i fjor et underskudd på 1,3 millioner kroner av en omsetning på 33 millioner kroner.

Det er 60 ansatte i Levende Ord og det synes klart at en rekke av disse vil måtte gå i den omorganiseringen som er på gang. Levende Ord har hovedkvarter på Bønes og har markert seg som en sterk politisk faktor i Bergen med sentralt plasserte medlemmer i Kr.F og sterke sympatier for FrP.

Det har ikke lykkes iBergen.no å komme i kontakt med Enevald Flåten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere