Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enger i Munch-museet før ranet

Foto: Hege Kristin Ulvin /TV 2 Nettavisen
Vitner hevder at den tidligere dømte Munch-tyven Pål Enger ruslet rundt i Munch-museet i over en time kun to uker før ranerne slo til.

Selv hevder Enger at han var i en leilighet like i nærheten av museet ransdagen, og ifølge sin advokat, Fridtjof Feydt, benekter han å ha vært i museet i ukene før ranet.

Ifølge Dagbladet har politiet avhørt to vitner som mener å ha sett Enger sammen med en ukjent person i museet kun to uker forut for ranet 22. august i fjor. De to skal ha ruslet rundt i museet og sittet ved et bord i kafeen.

Ifølge avisa undersøker politiet nå hvorvidt Enger kan ha vært involvert i planleggingen og organiseringen av kunstranet.

- Denne typen kriminalitet gjør at han blir en av dem som kommer i søkelyset for Munch-ranet. Han er jo dømt to ganger for kunstkupp. Det sier seg selv at sakens natur tilsier at han (Enger, red.anm.) er en av dem som politiet vil sjekke, sier Engers advokat til avisa.

Enger er tidligere dømt for å ha stjålet Edvard Munchs maleri «Vampyr» fra det samme museet i 1998. Fire år tidligere skal han ha vært involvert i kuppet hvor «Skrik» ble stjålet fra Nasjonalgalleriet. Her ble han dømt for heleri.

Så lang er ikke den kjente Munch-tyven avhørt av politiet i forbindelse med ranet av «Skrik» og «Madonna».

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!