RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Englestøv beslaglagt i Oslo

For første gang er det beslaglagt tabletter av det hallusinerende stoffet PCP i Norge. Politiet advarer mot dopet som kalles englestøv.

- Seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt har ved flere anledninger de siste dagene beslaglagt tabletter inneholdende PCP. Det er minst 10 år siden sist PCP ble oppdaget i Norge og stoffet har aldri tidligere blitt beslaglagt i tablettform, opplyser Oslo politidistrikt.

Politiet advarer nå mot å ta det farlige stoffet.

- Mange bieffekter
Ifølge politiet er det kjemiske navnet for dette stoffet 'phenylcyclohexylpiperdine' som ofte forkortes phencyclidin eller PCP (englestøv).

Rusen av PCP betegnes som meget kraftig og med mange bieffekter. Noen bieffekter er delerium, synsforstyrrelse, hallusinasjoner og iblant gir det voldelig oppførsel og meget høy smertetoleranse.

Voldelig og bisarr oppførsel
- Overdosering av PCP kan føre til en bisarr, voldelig og selvdestruktiv oppførsel og personer påvirket av PCP kan i gitte situasjoner være en trussel for omgivelsene, opplyser Henning L. Irvung ved informasjonsavdelingen hos Oslo politidistrikt.

PCP ble utviklet på 1950-tallet som et smertestillende medikament, men ble etter få år fjernet fra markedet til bruk for mennesker, nettopp på grunn av de uønskede bieffektene.

PCP ble i 1968 patentert som smertestillende middel for dyr.

Les mer om PCP på politiets hjemmeside

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere