RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet mellom NAVO og LO Stat

Sist oppdatert:
Arbeidsgiverforeningen NAVO har kommet til enighet med LO Stat og YS i første etappe av forhandlingene.

I penger er resultatet en blåkopi av LO/NHO-oppgjøret, skriver LO på sin hjemmeside.

- De innledende forhandlingene er først og fremst rettet inn mot å ivareta forpliktelsene i inntektspolitikken partene ble enige om i regjeringens kontaktvalg tidligere i år. NAVO har i disse innledende sentrale forhandlingene gitt de samme tillegg som det som ble avtalt mellom NHO og LO/YS innenfor konkurranseutsatt industri, sier Anne-Kari Bratten, arbeidslivsdirektør og forhandlingsleder i NAVO, ifølge arbeidsgiverforeningens hjemmmeside.

- En grei begynnelse
- Et resultat som er en grei begynnelse på dette mellomoppgjøret. Det er ingen grunn til at våre medlemmer skal få noe mindre enn det man ble enige om i LO/NHO-oppgjøret, sier Tone Sønsterud, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

4.875 kroner per år
Partene er enige om et oppgjør hvor det gis et tillegg på 4.875 kroner per år til alle. I tillegg gis det et lavtlønnstillegg på 1.950 kroner per år til arbeidstakere med en årslønn under 286.030 kroner. Tilleggene gis med virkning fra 1. april 2007. De videre forhandlingene for helseforetakene starter 23. april.

Bare begynnelsen
Men oppgjøret er ikke over. Nå skal det forhandles i de enkelte virksomheter.

- Partene er enige om at virksomhetens økonomi, produktivitet, framtidsutsikter og konkurranseevne skal legges til grunn for de videre forhandlinger. Det er opp til de lokale parter å avgjøre hvor store årets lønnstillegg faktisk blir, sier Bratten i NAVO.

De videre forhandlingene skjer på områdene, teatre og orkestre, Norges Bank, Avinor, Nettbuss, NRK, NSB, Posten, øvrige virksomheter og på området helse.

Frist for disse forhandlingene er 4. mai 2007 klokka 16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere