Enighet om Kristina

Familien til Kristina Hjartåker og Helse Bergen har kommet til enighet om prosessen videre i saken. Dermed unngår de retten. Nå ber partene om ro.

23.01.06 08:00

BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen/ibergen.no): Etter planen skulle behandlingen av Kristina Hjartåker opp i Gulating lagmannsrett på mandag. Denne rettssaken er nå avlyst.

SE VIDEO:Fortsetter behandlingen

Det ble opplyst på en pressekonferanse søndag kveld i regi av Bergen kommune og Helse Bergen.

På pressekonferansen ble det opplyst at partene i saken har møttes i løpet av helgen, etter å ha vært i dialog med biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther.

Biskop Ole D. Hagesæther fikk anmodning

I pressemeldingen står det følgende:

«Lørdag kveld fikk biskop Ole D. Hagesæther en anmodning om å forsøke å få samlet Kristinas far Oddmund Hjartåker og viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, med sikte på å finne et felles grunnlag for en løsning.

Partene var positive til dette, og i løpet av søndagen har partene møttes. Møtene har ført til at de er enige om en prosess videre utenfor rettssalen», heter det i pressemeldingen.

Foto: Farid Ighoubah (iBergen.no)

Helse Bergen ønsker ikke å komme inn på hva de mener med en «videre prosess utenom rettssalen».

Pressen fikk med andre ord ikke innsyn i hvilken videre behandling Kristina skal få.

«Det er viktig for begge parter å ivareta Kristinas interesser på en god måte. Kvinnsland og Hjartåker vil fokusere på å ha en åpen og tillitsfull dialog. De ønsker ikke å svare på videre spørsmål fra pressen. De ber også om forståelse for at de ikke ønsker pressehenvendelser om saken i dagene som kommer», heter det i pressemeldingen.

Det var biskop Ole D. Hagesæther som leste opp pressemeldingen. Her kan du selv se opplesingen på Web-tv (gratis).

Sto frem på TV 2

Det var onsdag kveld at Oddmund Hjartåker sto fram på TV 2 nyhetene og tryglet helsevesenet om å gi hans 4 år gamle datter Kristina sjansen til å leve videre. Se innslaget her!

Etter raset i Hatlestad terrasse i Bergen natt til 14. september i fjor, hadde Kristina ligget bevisstløs på Haukeland Universitetssykehus. Legene ønsket å koble henne fra maskinen som hjelper henne å puste.

Onsdag avviste Bergen tingrett et krav om at Helse Vest må utsette avgjørelsen om å koble henne fra maskinen. Faren fikk massiv støtte, og mandag skulle saken opp i Gulating lagmannsrett.

Diskuter Kristina-saken her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.