RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om Kristina

Sist oppdatert:
Familien til Kristina Hjartåker og Helse Bergen har kommet til enighet om prosessen videre i saken. Dermed unngår de retten. Nå ber partene om ro.

BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen/ibergen.no): Etter planen skulle behandlingen av Kristina Hjartåker opp i Gulating lagmannsrett på mandag. Denne rettssaken er nå avlyst.

SE VIDEO:Fortsetter behandlingen

Det ble opplyst på en pressekonferanse søndag kveld i regi av Bergen kommune og Helse Bergen.

På pressekonferansen ble det opplyst at partene i saken har møttes i løpet av helgen, etter å ha vært i dialog med biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther.

Biskop Ole D. Hagesæther fikk anmodning

I pressemeldingen står det følgende:

«Lørdag kveld fikk biskop Ole D. Hagesæther en anmodning om å forsøke å få samlet Kristinas far Oddmund Hjartåker og viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, med sikte på å finne et felles grunnlag for en løsning.

Partene var positive til dette, og i løpet av søndagen har partene møttes. Møtene har ført til at de er enige om en prosess videre utenfor rettssalen», heter det i pressemeldingen.

Helse Bergen ønsker ikke å komme inn på hva de mener med en «videre prosess utenom rettssalen».

Pressen fikk med andre ord ikke innsyn i hvilken videre behandling Kristina skal få.

«Det er viktig for begge parter å ivareta Kristinas interesser på en god måte. Kvinnsland og Hjartåker vil fokusere på å ha en åpen og tillitsfull dialog. De ønsker ikke å svare på videre spørsmål fra pressen. De ber også om forståelse for at de ikke ønsker pressehenvendelser om saken i dagene som kommer», heter det i pressemeldingen.

Det var biskop Ole D. Hagesæther som leste opp pressemeldingen. Her kan du selv se opplesingen på Web-tv (gratis).

Sto frem på TV 2

Det var onsdag kveld at Oddmund Hjartåker sto fram på TV 2 nyhetene og tryglet helsevesenet om å gi hans 4 år gamle datter Kristina sjansen til å leve videre. Se innslaget her!

Etter raset i Hatlestad terrasse i Bergen natt til 14. september i fjor, hadde Kristina ligget bevisstløs på Haukeland Universitetssykehus. Legene ønsket å koble henne fra maskinen som hjelper henne å puste.

Onsdag avviste Bergen tingrett et krav om at Helse Vest må utsette avgjørelsen om å koble henne fra maskinen. Faren fikk massiv støtte, og mandag skulle saken opp i Gulating lagmannsrett.

Diskuter Kristina-saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere