RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enorme lidelser for sivile mens IS fester grepet

Lidelsene for sivilbefolkningen i Syria er enorme som følge av IS-offensiven de siste dagene, ifølge UNHCR. De ytterliggående islamistenes grep om landet blir stadig sterkere.

FN har fått rapporter om at det syriske regimet hindret sivile i å flykte før IS tok kontroll over oldtidsbyen Palmyra, melder BBC. Mange syrere er nå fanget som følge av kampene ved byen.

LES OGSÅ: – Opprørere inntok sykehus i Syria

– Det finnes ikke vann, ingen elektrisitet, ingen beskyttelse, og mange har ikke mulighet til å flytte på seg. Men vi vet at tusenvis har flyktet til omkringliggende byer, 40-70 kilometer unna, før IS inntok Palmyra, sier Firas al-Khateeb ved FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) til nyhetsbyrået TT.

Cirka 10 millioner mennesker inne i Syria trenger hjelp for å dekke sine mest grunnleggende behov, ifølge Khateeb.

Samtidig har gruppen inntatt alle grenseovergangene mellom Syria og Irak etter at den siste regjeringskontrollerte grensestasjonen falt i opprørernes hender torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere