*Nettavisen* Nyheter.

Er det tidenes korteste biljakt?

Politiet tok mannens skilter rett foran Politihuset. Fem minutter etter kjørte han av gårde i den samme bilen.

30.01.08 15:55

(iOslo.no) Bilisten ble stoppet foran Politihuset på Grønland ved 13.30-tiden onsdag. Det var klart at det var en begjæring på bilen, og trafikkpatruljen valgte å ta mannens skilter. Sjåføren fikk et forenklet forelegg og gikk fra stedet. Trafikkpatruljen som først tok skiltene fra mannen parkerte i nærheten.

Men fem minutter etter var mannen tilbake. Han satte seg bak rattet og la av gårde, til politimennenes store forundring.

Klikk på bildet for å forstørre.

HER ENDTE FERDEN: Mulig at mannen ikke mente å stikke helt av, for bilen var parkert da politiet kom fram. Han blir likevel anmeldt for å ha kjørt med en uregistrert bil. Foto: Erik Johansen

- Han startet med et forenklet forelegg, men får nå en anmeldelse for å ha kjørt uregistrert, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

- Skjer dette ofte?

- Det skjer jo innimellom, men det er sjelden at de gjør det så kjapt etter at de er blitt avskiltet. De fleste skjønner vanligvis alvoret når de mister skiltene, sier han.

Mannen ble tatt og kraftig irettesatt bare 700 meter fra stedet han stakk fra politiet, etter en svært kort og udramatisk biljakt. Han var nemlig parkert da politiet fant ham igjen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag