*Nettavisen* Nyheter.

Er dette Annes morder?

Politiet etterlyser denne mannen i forbindelse med drapet på Anne Slåtten i Førde.

24.08.04 21:34

Flere observasjoner er gjort av det som kan være samme mann. Han er også filmet av et videokamera.

Nå ønsker politiet i Førde å komme i kontakt med mannen. Politiet har avhørt 1275 personer etter drapet på Anne Slåtten. De begynner å få god oversikt over bevegelser i Førde sentrum natt til mandag 7. juni, og bevegelser i området rundt Angedalsvegen. Flere av observasjonene er gjort av en eller flere personer som har hettegenser og flere andre like trekk.

- Vi vil vite hvem dette er, sa politiinspektør Ronny Iden ved Sogn og Fjordane politidistrikt under en pressekonferanse i Førde tirsdag ettermiddag. Her ble totalt fem personer etterlyst, men politiet tror altså at noen av personene kan være den samme.

Politiet gikk ut med flere vitneobservasjoner av en tynn mann som er rundt 180 centimeter høy og iført en hettegenser. Politiet ønsker ikke å konkludere med at dette er samme mann, men det er tydelig at de nå fokuserer på de mange observasjonene av "hettemannen".

- Det er noen gjenkjennelige trekk og vi har vist tegningene til vitner og sammenholdt forklaringer. Noen vitner mener det kan være samme mann. Andre mener det ikke. Vi synes informasjonen er så interessant at vi velger å gå ut med det, sier Iden. Han poengterer at disse personene foreløpig er å anse som vitner.

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) ble drept i Førde 6. juni i år.

Hun var på vei fra sitt hjem i Hamretunet utenfor Førde til Helsetunet i Førde da noen overfalt og drepte henne ved Angedalsvegen.

Hun forlot sitt hjem 06.50. Hun ble sitt sett langs Angedalsvegen mellom 07.10 og 07.15 søndag morgen.

Slåtten ble funnet av letemannskaper ved 12.30 tiden mandag.

Nedenfor kan du se ruta Anne Slåtten gikk den skjebnesvangre dagen. Den hvite teksten forteller klokkeslett og sted for sannsynlig observasjon av Slåtten.

Ved åstedet
En av disse observasjonene ble gjort ved åstedet der Anne Slåtten ble funnet drept 7. juni i år. Få timer før hun ble funnet gikk en mann iført hettegenser ut fra buskene. Politiet offentliggjorde bilder av en rekonstruksjon av denne observasjonen tidligere i august.

Nå viser det seg at flere personer har gjort spesielle observasjoner av en personer som ligner denne mannen.

På video
0910 mandag morgen – 35 minutter etter at en mann er observert ved åstedet – fanger et overvåkingskamera opp et bilde av en mann i Førde sentrum. Politiet har laget en tegning ut fra videobildet, men ønsker ikke å vise fram selve bildet fordi det er av dårlig kvalitet.

- Det som er sikkert, er at vedkommende har en mørk hettegenser, og at han har et hodeplagg. Det kan se ut som en caps eller en moderne lue uten dusk. Han har ensfarget bukse og lyse sko, sier Iden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bak åstedet
Samtidig med at Anne Slåtten ble funnet, ved 12.30-tiden mandag, ble en mann observert på en gammel damesykkel i Kyrkjevegen, som ligger bak buskaset der Slåtten ble funnet drept. Mannen kom ut fra et område som ligger rett bak der Slåtten ble funnet.

Vitne så syklisten sykle i stor fart mot Angedalsvegen. Vitnet har anslått mannen å være i 20-årene, cirka 180 centimeter høy og iført svart munkejakke snørt godt igjen. Han skal også ha hatt på seg en utvasket dongeri.

Før drapet
0705 søndag morgen. På dette tidspunktet er Anne Slåtten på vei nedover Angedalsvegen. Ved Fossebrua ble en syklist observert syklende i stor fart over brua og nedover Angedalsvegen. Politiet har flere ganger tidligere bedt syklister ta kontakt, men denne mannen har aldri meldt seg. Vitne har beskrevet ham som 165 – 180 centimeter høy, 25 til 40 år, iført mørk ensfarget jakke med hette. Han var tynn og markert i ansiktet.

- Det er gjort flere observasjoner av syklister som vi ikke har kontroll på hvem er. Det kan være at flere av observasjonene er gjort av denne syklisten. Han må på et tidspunkt ha passert Anne Slåtten, sier Ronny Iden.

Politiet er også svært interessert i å komme i kontakt med syklisten som ble hørt av et vitne lenger nede i Angedalsvegen ved 07.15-tiden.

Mann i sentrum
Ved 06-tiden søndag, dagen Slåtten ble drept, ba en mann i 30 - 40 årene om haik til Angedal. Vitne, som snakket med mannen ved restauranten Venezia i Førde sentrum, sier han har smalt ansikt, sort jakke, skitten dongeribukse, rufsete mørke blondt hår og lokal dialekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vitnet avviste mannen som da begynte å gå mot Angedal. Mannen kan altså ha gått mot området der Slåtten ble drept. Politiet tror ikke dette er den såkalte «hettemannen».

I tillegg forsøker politiet å komme i kontakt med en mann i 70-årene med rutete jakke som hadde sykkel og en pose med flasker i Førde sentrum natt til søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.