Gå til sidens hovedinnhold

Er dette årets meningsbærer?

Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum er nominert til prisen «Årets meningsbærer».

- Det er en stor ære å bli nominert til denne prisen, og det viser at Nettavisens arbeid for å skape debatt har blitt lagt merke til, sier Stavrum.

«Prisen går til en redaktør som har ivaretatt den klassiske redaktørrollen som meningsbærer og garantist for meningsmangfold.»

Dette skriver Oslo Redaktørforening før denne ukens prisutdeling på årsmøtet.

- Nettavisen har lagt vekt på at alle emner kan diskuteres, det har gjort at stemmer som normalt har vanskelig for å nå fram, får sagt sitt. På engasjerende saker har vi mange hundre debattinnlegg, og svært mange av dem er gode og gir nye perspektiver til debatten, sier Stavrum.

Skarpe meninger
Gunnar Stavrum er én av tre nominerte. De andre er Frank Rossavik i Morgenbladet og Majoran Vivekananthan i den flerkulturelle avisen Utrop.

- Nettavisen aksepterer skarpe meninger, men vi rydder unna personsjikane og innlegg som forulemper hele grupper for hudfarge, religion eller seksuell legning. Vi har brukt mye arbeidskraft på å få respekt for disse reglene og ser nå resultatet i form av stadig bedre og skarpere debatt.

- Du skriver en daglig kommentar, det er sjeldent for en nettavis?

- Ja, men det er etter min mening en kjerneoppgave for en redaktør å skrive kommentarer. Responsen fra våre lesere viser at de setter pris på skarpe meninger, men at terskelen for å ta til motmæle er lav – og det er bra.

Les dagens Stavrum - Nett på sak - her.

- Du anklages for å være alt fra Frp-er til rødgrønn. Hvor står du og Nettavisen politisk?

- Verken Nettavisen eller jeg har flagget noe partipolitisk grunnsyn. Nettavisen er politisk ubundet. Selv regner jeg meg som sosialliberal – liberal i moralspørsmål og økonomi, men ingen motstander av velferdsstat og et sosial sikkerhetsnett.

Årets redaktør
Redaktørforeningen skal også utrope årets redaktør.

«Prisen går til den redaktør som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen. Juryen skal ta hensyn til de etiske, publisistiske og kommersielle utfordringer som vedkommende har stått overfor.»

De nominerte er:
Anne Aasheim, Dagbladet
Bjørgulv Braanen, Klassekampen
Torunn Pettersen, kvinnebladet Tara

Andre priser som skal dels ut på møtet:

Årets nyskaper: «Prisen går til en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet (ukepresse, avis, radio/TV, internett, mobil).»
Nominerte: Ingrid Erøy Fagervik, Vårt Land og Frode da Costa-Lia, Fotballtidsskriftet Josimar

Årets hederspris: «Dette er de lange linjers pris. Den går til et medlem som gjennom sitt livsverk har representert det ypperste av hva en redaktør kan være.»

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året