RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er disse smykkene dine?

Sist oppdatert:
Politiet har så mye stjålne smykker at de kunne åpnet en gullsmedbutikk. Er dine smykker her?

(iOslo.no) Disse bildene er smykker politiet sitter igjen med etter at tre rumenske kriminelle ble dømt i Oslo tingrett i forrige uke. Politiet beslagla svært mange gjenstander de antar er stjålet da de pågrep rumenerne.

Hvem er eierne?
- Vi har klart å få mye av det elektroniske tyvegodset tilbake til eierne sine, men det er fortsatt mye smykker vi ikke aner hvem eier. Det er sikkert mange som synes det hadde vært hyggelig å få igjen gifteringene sine, sier politiadvokat Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

VAKRE RINGER: De rumenske tyvene - og nå politiet - kunne åpnet en gullsmedbutikk når som helst med dette utvalget.

De tre mennene som hadde tyvegodset var et kriminelt nettverk som tok imot tyvegods som var stjålet i Oslo. Politiet har begjært alle gjenstandene inndratt, men selv hevder de tre domfelte at mange av smykkene er deres.

Likevel er det ikke fritt fram for alle å troppe opp på politistasjonen for å kreve å få utlevert smykker.

- De må identifisere smykkene ved hjelp av inskripsjoner og lignende, eller ved å vise til anmeldelser og dokumentasjon på at man mangler smykkene, med dato og så videre, opplyser hun.

Med andre ord kan forsikringspapirer og lignende være godkjent dokumentasjon.

Flere venter på dom
Politiet i Oslo har de siste månedene satset tungt på å stoppe organiserte, rumenske kriminelle i Oslo, som både opererer som lommetyver, men som også gjør innbrudd i hus og hjem.

En rekke pågrepne rumenere sitter fortsatt i varetekt, og venter på dommer i Oslo tingrett.

Dersom du er sikker på at du eier noen av smykkene, og kan bevise det, så er kontaktpersonen spesialmedarbeider Carl Fredrik Dyrkoren ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere