*Nettavisen* Nyheter.

Er du blitt lurt?

Nettavisen har samlet noen av årets beste aprilspøker.

02.04.08 08:44

Har du hørt at prinsesse Märtha skal ta rollen som stallpike i Hotel Cæsar eller at Torstein Helstad skal selges til Vålerenga bare to dager etter at han serieåpnet med hat trick i eliteserien i fotball?

Det er bare to av første aprilspøkene som ligger ute på nettet akkurat nå. Seher.no står for Märtha-spøken, mens statskanal NRK melder om den smått utrolige overgangen.

Og her er noen til:

Statsmoro
NRK har virkelig svingt seg i år. Foruten meldingen om Helstads meget overraskende overgang til erkerivalen meldte radionyhetene at man nå skulle kunne døpe barna sine på internett med liturgien i karaokestil over skjermen akkompagnert av lyden av rennende vann fra Jordan der Jesus selv i sin tid ble døpt. På nettsidene sine har statskanalen også lagt ut at skuddår gir har gjort at nær alle skattebetalere i Norge får igjen litt over fire prosent på skatten på grunn av skuddår. Og skal vi tro tradisjonen stopper det ikke der. Da er det nemlig bare å benke seg foran Dagsrevyen klokken 19.00 for å se hva tv-nyhetene har funnet på, etter først å ha sett hva TV 2-nyhetene har skrønt sammen halvtimen før.

Men NRK er selvfølgelig ikke alene om å aprilbløffe.

Gulesider.no slår også til med en snedig spøk om en utvidet karttjeneste med flyfotoer som gjør at du til enhver tid kan følge med på hva naboen gjør. Bildene oppdateres visst hvert tredje minutt. Men så mangle fly har selvfølgelig ikke nettstedet...

Vindfull
I Arbeidets Rett melder de at det nye renseanlegget i Røros trekker ut. Det betyr kloakkstank i sentrum hver gang anlegget skal tømmes for slam. Nå oppfordrer kommunen at alle bilister øker farten gjennom sentrum fra 50 til 80 kilometer i timen under tømming. Det skal generere nok vind til å lukten ut av sentrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Og når vi er inne på de bakre regioner. Ryanair har også kastet seg på bølgen. De melder i en pressemelding at de kommer til å ta gebyr for toalettbesøk på selskapets fly. Grunnavgift settes til 2 euro (drøyt 16 kroner), men taksameteret løper bokstavelig talt slik at antall minutter eller timer på avlukket bestemmer endelig pris. Det går også an å forhåndsreservere setet der bak. Man sikres da ett in flight besøk. Frequent flyers som de kalles, tilbys også klippekort.

Slipper bompenger
I Firda får leserne vite at de antakeligvis slipper å betale bompenger for å bruke den nye Dalsfjordbroen. Den skal nemlig finansieres av to vindmøller på stagene på broen. Det er ikke det eneste fantastiske byggverket som lanseres. I Oslo kommune skal nemlig byrådsleder Erling Lae ha sett seg grundig lei på alle diskusjonene rundt nybyggingen av Holmenkollen hoppanlegg. Nå skal han bygge en mobil hoppbakke som kan settes opp avhengig av vær- og føreforhold. Bakken kan, ifølge en pressemelding fra kommunen, settes opp og demonteres i løpet av 36 timer. Det kan bety hopprenn på selveste Bislet stadion. For ordens skyld nevnes at anlegget er varmluftsbasert.

Gladmelding
Men den kanskje største gladmeldingen er det ta.no som kommer med. De skriver på sin nettutgave at en hel container med taxfree-varer som ble berget etter at fergen Pride of Telemark gikk på grunn i september skal legges ut på billigsalg på bryggen i Langesund tirsdag. Løp og kjøp er budskapet i Telemarks Avisa. Prisen ligger 20-30 prosent under normalen. Det gjør ikke alkoholprosenten.

Forskningsmagasinet Apollon ved Universitetet i Oslo slår på sin side til med det som må minst må være en verdensnyhet. Det er nemlig oppdaget intelligent liv i rommet.

Oslo kommune er heller ikke tapt bak en vogn. Der hevdes det i en pressemelding at Holmenkollen vil bli verdens første mobile hoppbakke.

Dette er bare noen av aprilspøkene som florerer i norske medier idag. Resten får du prøve å finne selv. Del dem gjerne med andre lesere i kommentarfeltet:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag