RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er han et sex-monster?

Sist oppdatert:
Det tror Oslo-politiet.

Har du tips? Send mail til tips@ioslo.no eller ring 2100 6010.

(iOslo.no) Nå etterlyses denne mannen av Oslo politidistrikt. Han er mistenkt for å stå bak flere voldtektsforsøk og en gjennomført voldtekt i Oslo.

Mannen er cirka 25-30 år, 170 centimeter høy og av utenlandsk opprinnelse. Han har hatt på seg en mørk duffelcoat med hette ved flere av angrepene. Han har kort, sort hår, mørke øyne og øyebryn og lys hudfarge.

Fullførte voldtekt
Det første overfallet skjedde i Schweigaards gate på Grønland natt til nyttårsaften. Klokken 03.35 fikk politiet melding om at en 22 år gammel kvinne var blitt overfalt. Hun klarte å skremme vekk voldtektsmannen, og ble tatt hånd om av politiet.

Bare en time senere, klokken 04.45 slo sannsynligvis den samme mannen til igjen. Denne gangen klarte han å fullbyrde voldtekten. Offeret var en 20 år gammel kvinne som ble overfalt i et gårdsrom i Motzfeldts gate. Politiet betegner voldtekten som grov.

Mistenker samme gjerningsmann
Beskrivelsen av gjerningsmannen i begge sakene gjør at politiet mistenker at det er snakk om den samme gjerningsmannen i begge sakene. Gjerningsmannen er beskrevet likt. Det er litt uklart med nasjonalitet, men han er ikke etnisk norsk. Ifølge politiet snakker han gebrokkent.

- Det er beskrivelsen av klærne mannen hadde på seg som gjør at vi tror det er den samme gjerningsmannen. Men vi har ingen absolutt bekreftelse foreløpig på at det er den samme mannen, sier Anne Rynning Aasen, leder for sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til iOslo.no.

Nytt angrep på Grünerløkka
Natt til tirsdag ble en snart 35 år gammel kvinne angrepet i nærheten av utestedet Kaos på Grünerløkka. En mann forsøkte å voldta henne, og angrepet blir beskrevet som grovt.

- Foreløpig har vi ganske få beskrivelser av gjerningsmannen. Vi vil nå vurdere om vi skal få laget tegninger ut fra de beskrivelsene vi har av gjerningsmennene, men det er det for tidlig å si noe sikkert om, sier Rynning Aasen.

Kvinnen som ble angrepet på Grünerløkka ble kjørt til legevakten, hvor man tok hånd om henne. Kvinnen var på vei forbi utestedet Kaos i Thorvald Meyers gate da hun ble dratt inn i et smug av gjerningsmannen.

Utfordrende etterforskning
Denne mannen blir også beskrevet som en mann av utenlandsk opprinnelse i 20-årene på cirka 170 centimeter.

- Det er vanskelig i de sakene hvor man har ukjent gjerningsmann, men vi gjør det vi kan for å få fatt i voldtektsmennene. I sakene på Grønland ser vi jo helt klare likhetstrekk i beskrivelsen av gjerningsmannen. Nå vil vi se på saker fra i høst, og se om vi kan se likheter med tidligere saker også, sier Rynning Aasen.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere