RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er i gang med avhør i ambassadesaken

Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
Østfold-politiet er i full gang med etterforskningen av amerikanernes hemmelige overvåkingsenhet i Parkveien.

Østfold politidistrikt er i full gang med avhør i ambassadesaken, og sier disse vil være sentrale i etterforskningen. Politiets teknikere har også undersøkt lokalene i Parkveien, der amerikanerne skal ha overvåket og registrert mistenkelige nordmenn.

Skal finne ut av arbeidsoppgaver
Gjennom etterforskningen vil man bringe klarhet i hvilke arbeidsoppgaver den omtalte SDU-enheten har utført i Norge, heter det i en pressemelding Østfold politidistrikt sendte ut mandag.

Riksadvokaten ga ordre
Det var fredag kveld Østfold politidistrikt fikk beskjed om å starte etterforskning av mulige straffbare forhold foretatt av gruppen som skal ha arbeidet for den amerikanske ambassaden. Ordren kom fra Riksadvokaten.

Allerede fredag kveld begynte etterforskningen. Den pågikk gjennom helgen og fortsatte mandag.

- Tverrfaglig gruppe
- Ansvaret for etterforskningen er lagt til Sentral Etterforsknings- og Utlendingsenhet (SEUT), som til daglig etterforsker både organisert kriminalitet og økonomisk kriminalitet. Etterforskningsgruppen er tverrfaglig sammensatt, og blir styrket av andre ressurser i politidistriktet ved behov, heter det i pressemeldingen fra Østfold politidistrikt.

Videre heter det at politiet nå er i dialog med Utenriksdepartementet for å opprette kontakt med den amerikanske ambassaden.

Ansatte pensjonerte politifolk
TV 2, som avslørte amerikanernes hemmelige overvåking i en reportasjeserie, melder mandag at de nå sitter på en liste med 11 navn som jobbet for SDU-enheten. Halvparten skal være pensjonerte politifolk.

Tidligere politiinspektør og antiterrorsjef i daværende POT, Olaf Johan Johansen (71), var sentral i å bygge opp SDU-gruppen siden 2000, ifølge TV 2. Også tidligere politiavdelingssjef ved Oslo politidistrikts Operative samordningsseksjon, Gunnar Tveit (63), skal ha jobbet for SDU-enheten siden rundt 2006, ifølge TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere