RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er menn best sjefer?

DESIGN: Celina Midelfart kjenner sine designere og valgte Hervé Léger til festen.
DESIGN: Celina Midelfart kjenner sine designere og valgte Hervé Léger til festen. Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
- Vi går i fella at vil tillegger menn en mer naturlig autoritet, sier sosiolog Anne Grethe Solberg ved Handelshøyskolen BI.

(SIDE2:) Både menn og kvinner svarer at de tror menn er bedre sjefer enn kvinner, i en undersøkelse gjort av Manpower og gjengitt i Dagbladet mandag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Foretrekker mannlig sjef
Hver femte kvinne foretrekker en mannlig sjef. Dette til tross for at kvinner flere ganger blir trukket fram som bedre ledere enn menn.

- Internasjonale undersøkelser kan tyde på at kvinner oftere enn menn bruker gunstig lederatferd. De er gjerne flinkere til å ivareta og inspirere medarbeiderne sine, sier Øyvind L. Martinsen ved Handelshøyskolen BI til Dagbladet.

- Ikke naturlige ledere
Sosiolog og lederutvikler Anne Grethe Solberg mener at menn ofte tillegges en mer naturlig autoritet automatisk, men at det slett ikke er alle menn som går rundt med en naturlig leder i seg. Hun mener det i norsk arbeidsliv ikke lenger er opplagt hvem som er ledere og hvem som er sekretærer.

Menn er generelt mer skeptiske til kvinnelige ledere. Kun to prosent av de spurte mente at kvinnene egnet seg best som ledere.

LES OGSÅ:Sjefen stresser oss mest

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere