RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gry Veiby/ Nettavisen

«Er statsministeren tungnem?»

Sist oppdatert:
Det raste inn med spørsmål da Siv Jensen (FrP) satt på nett-treff. Les svarene her!

Tirsdag klokken 18 satt Frp-formann Siv Jensen klar til å ta imot spørsmål fra Nettavisens lesere i Valg07s nett-treff .

Og spørsmålene raste inn.

- Er statsministeren tungnem?
«I motsetning til Jens, så forstår jeg at barnehageprisene ikke blir høyere av at pengene sendes til hver families konto istedenfor rett til barnehagen. Spørsmålet mitt blir derfor: Har du inntrykk av at statsministeren er litt tungnem, eller virker han bare slik?», skrev Bjarne Bernesen.

Siv Jensen skrev tilbake at hun tror Jens Stoltenberg har funnet det lurest i å snakke usant om Frps politikk.

- «På den måten slipper han fokus på det faktum at Arbeiderpartiet styrer landet og svært mange av landets kommuner. I tillegg har Martin Kolberg sagt at dette valget skal være en folkeavstemning over den rød-grønne regjeringen. Derfor prøver jeg til stadighet å sette søkelyset på forskjellen på hva regjeringen sier og hva den faktisk gjør», svarte Frp-formannen.

Sterkt fokus på Frps «Supertrygd»
De siste dagene har det vært sterkt fokus på konsekvensene av Frps politikk. Statsminister Jens Stoltenberg har advart mot at en barnehageplass med Frps politikk vil koste 10.000 kroner.

Frp vil samle all støtte til barnefamilier, inkludert det stat og kommune bruker på barnehager, i en ny, stor barnetrygd. Ifølge tall finansdepartementet har regnet ut vil Frps supertrygd gjøre at man må tjene nær 200.000 kroner for at det skal lønne seg å jobbe dersom man har to barn.

Uenige om kontantstøtten
Det ser også ut til å blåse friskt internt i Frp denne uka. Jensen er uenig med partiets innvandringspolitiske utvalg som advarer mot at kontantstøtte kan motvirke integrering.

- Derom strides de lærde. Jeg er opptatt av at vi skal ha universelle ordninger. Foreldre flest er flinkere omsorgspersoner for sine barn enn stat og kommune, sier Jensen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere