*Nettavisen* Nyheter.

Er syk - slipper tilsynssak

Tilsynssaken mot Olaf H. Thommessen er avsluttet av Lotteri- og stiftelsestilsynet.

26.11.07 13:59

«Den pågående tilsynssaken mot Olaf H. Thommessen avsluttes. Dette på bakgrunn av en totalvurdering av Thommessens helsetilstand og at de aktuelle midlene er tilbakebetalt til stiftelsen», skriver Lotteri- og stiftelsestilsynet i et brev til advokat Nils H. Thommessen.

- Jeg har ingen kommentar, sier Olaf Thommessen - som ble orientert om utfallet i forrige uke - til VG Nett.

Stiftelsen har fått nytt styre og ordnet opp i de økonomiske forholdene - derfor er ikke dette lenger en tilsynssak, ifølge pressetalsmann Steinar Hatlestad.

Venstres nestleder lånte 73.557 kroner fra Annette Thommessens minnefond i fjor. Deler av pengene ble brukt til å betale restskatt.

På bakgrunn av det åpnet Stiftelsestilsynet sin aller første tilsynssak.

Dermed fikk nestlederen 14 dager til å forklare seg på. Han skulle svare på om han har sendt oppdaterte vedtekter til Stiftelsestilsynet - og om gaven til nettstedet var innenfor rammene av minnefondets vedtekter.

- Virker urettferdig
Frps finanspolitisk talsmann i Frp, Ulf Leirstein, som sammenlignet Thommenssens skatterot med ligningskontorets bokettersyn av Frps stortingsgruppe, stusser over henleggelsen.

- Det er mange i Norge som kan oppleve å bli satt i søkelyset avskatte og ligningsmyndighetene. Det er ikke slik at de slipper sak selv om de blir syke av det, sier Leirstein til Nettavisen.

Selv om Leirstein stusser over at saken er avsluttet, vil ikke Frp gå til anmeldelse.

- Tilsynet har nå gjort sine vurderinger. Men jeg som sagt stusser jeg over den, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag