RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erfarer at TV 2 blir delvis felt for presseetisk brudd

Sist oppdatert:
Pressens Faglige Utvalg (PFU) konkluderer med at TV 2 brøt god presseskikk i omtale av hjernekirurg Per Kristian Eide, erfarer fagbladet Journalisten.

OSLO: Hele mandagen er satt av til å behandle saken. Anders Cappelen har på vegne av Eide levert 52 separate klagesaker mot 70 nyhetssaker fra TV 2, samt fire artikler i Aftenposten, seks-NTB-meldinger og tre artikler i BT.

Møtet pågår fortsatt, og konklusjonene blir først kjent mandag ettermiddag. Men ifølge Journalisten vil TV 2 bli felt for brudd på god presseskikk for ikke å ha innfridd kravet om samtidig imøtegåelse i en sak som ble publisert 6. desember 2013.

Totalt påberopes over 4.000 brudd på Vær varsom-plakaten i det som er den mest omfattende klagesaken PFU noensinne har behandlet.

Maratonmøtet mandag behandles bak lukkede dører av hensyn til pasientinformasjon. PFU opplyser at utvalget vil komme med en orientering etter møtets slutt. Dette vil bli varslet en time i forkant via NTB og sosiale medier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere