*Nettavisen* Nyheter.

Eriksson mistet 25 av sine skolevenner

MISTET MANGE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) forteller at han har opplevd å miste 25 skolekamerater av rus, og at det har gjort et sterkt inntrykk på ham.

MISTET MANGE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) forteller at han har opplevd å miste 25 skolekamerater av rus, og at det har gjort et sterkt inntrykk på ham. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Skolekameratene døde av rus.

20.10.15 08:48

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) opplevde rustragedier på nært holdt, da han vokste opp i Verdal i Nord-Trøndelag.

- Hjembygda mi hadde store utfordringer med rusproblemer blant ungdom på 90-tallet. Barndomsvenner og bekjente forlot oss altfor tidlig, de lever ikke lenger, sier Eriksson til Dagbladet.

Han forteller at han har vært i mange begravelser, og at det har gjort et sterkt inntrykk på ham.

- I sju årsklasser, fra dem som er tre år eldre enn meg til de som er tre år yngre, er 25 skolekompiser døde, sier statsråden.

Eriksson sier at disse sterke opplevelsene nok er hovedgrunnen til at han har fulgt rusfeltet så tett som politiker. Han understreker betydningen av forebygging, og viser til at regjeringen i statsbudsjettet har satt av nesten en halv milliard kroner til rusfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.