RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erkjenner Munch-tyveri

Sist oppdatert:
MOSS/OSLO (TV 2 Nettavisen): To av de siktede etter Munch-tyveriet ved Refsnes Gods skal ha erkjent å ha stjålet de verdifulle bildene. - Min klient var bare løpegutt, sier advokat Per Sjong Larsen.

Begge skal ha erkjent at de har vært på stedet, og at de skal ha stjålet Munch-bildene.

Onsdag ble 19-åringen og 17-åringen fremstilt for fengsling i Moss tingrett.

Mennene skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer derimot ha avvist all kjennskap til bruken av pepperspray mot resepsjonisten på godset, og skal dermed ha nektet forsøk på legemsfornærmelse.

Ifølge siktelsen skal ransmennene ha benyttet pepperspray mot den ansatte under tyveriet.

- Han var løpegutt
- Min klient var bare en løpegutt for 19-åringen i denne saken. Dette er en gjeng med unge gutter som har dårlig råd. De har gått med på tyveriet for å tjene penger. Min klient har endret forklaring for å bli ferdig med denne saken, sier 17-åringens advokat, Per Sjong Larsen, til NRK.

Politiet ber om fire uker varetekt for både 17-åringen og 19-åringen. 19-åringen motsetter seg fengsling fordi dette vil komme til å ødelegge for hans skolegang. Han skal ikke ha ønsket å utdype forklaringen han allerede har gitt til politiet.

19-åringen kom svært så tildekt til fengslingsmøtet, med hette over hodet. Han er en av fem som blir fremstilt for fengsling i Moss onsdag.

Ytterligere tre personer skal onsdag fremstilles for fengsling.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere