RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erkjenner ran og utpressing

Sist oppdatert:
BERGEN (TV 2 Nettavisen): En tidligere FN-soldat som er tiltalt for ran og utpressing av et velstående ektepar i Bergen, erkjente straffskyld for store deler av tiltalen da saken mot ham startet i Bergen tingrett tirsdag.

Mannen brukte skattelistene i avisene for å finne det eldre ekteparet han siden presset for store penger. Han truet også på en svært brutal måte til seg kvinnens minibankkort og koden til kortet.

Brutalt
Den 14. november 2002 ble en da 70 år gammel kvinne ranet i sitt eget hjem på Tertnes. Ranet var svært brutalt, og skjedde midt på lyse dagen.

Den tiltalte eks-soldaten ringte på kvinnens dør og angrep henne. Raneren gjennomsøkte så eneboligen etter verdisaker. Han fant til slutt kvinnens bankkort, og tvang henne til å oppgi koden til dette. Så forlot han henne hjelpeløs på gulvet.

- Hjerterått, var betegnelsen ransofferet ga da hun forklarte seg i retten tirsdag.

Den 70 år gamle kvinnen ble kort tid etter ranet innlagt på Haukeland universitetssykehus. Legene slo fast at hun hadde hatt et hjerteinfarkt.

Ransofferet er gift med en av Bergens rikeste menn. Familien har en formue på over 20 millioner kroner.

Erkjenner faktiske forhold

Eks-soldaten møter denne uken i Bergen tingrett, tiltalt for blant annet grovt ran, flere forsøk på utpressing, vold mot politiet og for å ha forlatt kvinnen i hjelpeløs tilstand.

Mannen erkjenner straffskyld for punktene som har med ran og utpressing å gjøre. Han erkjenner de faktiske forholdene når det gjelder angrepet på politiet, men nekter straffskyld. Han erkjenner også å ha forlatt kvinnen hjelpeløs på gulvet, men nekter straffskyld for dette tiltalepunktet.

Detaljert
Den tiltalte mannen forklarer seg deltaljert i retten. Han er tidligere FN-soldat, og sier flere sterke opplevelser fra den tiden sammen med økonomiske problemer og hans psykiske tilstand er medvirkende årsaker til at han gjorde det han gjorde.

Mannen ble pågrepet av politiet i august i fjor. Han hadde krevd at ekteparet skulle legge 630.000 kroner like ved noen trafokiosker. Da han kom for å hente pengene, var politiet på plass. Under pågripelsen havnet han i slåsskamp med en politimann. Han klarte å stikke av, men mistet jakken. Der fant politiet adressen hans, og han kunne pågripes hjemme.

Det er satt av fire dager til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere