RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erklærer krig mot terroristene

Sist oppdatert:
- Vi vil ikke sove før dere er på deres knær. Til Al-Qaida, IS og alle andre ekstremister - operasjon Charlie Hebdo har nå startet.

Nettverket av hackere kalt Anonymous har postet en rekke videoer på nettet der de erklærer krig mot terror.

En rekke videoer fra ulike land forklarer krigserklæringen noe ulikt. Noen vektlegger at terrorangrepet mot Charlie Hebdo og drapet på tolv mennesker, inkludert åtte journalister, skal hevnes.

Anonymous forklarer også krigen med at angrepet på Charlie Hebdo var et angrep på ytringsfriheten - og at det er ytringsfriheten Anonymous først og fremst kjemper for.


Vil angripe nettsidene
«Dere får ikke innføre deres sharialover i vårt demokrati. Vi vil ikke la deres domheter ødelegge våre rettigheter og vår ytringsfrihet»
sier Anonymous.

- Vi vil ødelegge alle terroristers nettsider. Vi vil ødelegge alle terroristers kontoer på sosiale medier. Vi vil offentliggjøre all personlig informasjon om alle terrorister vi finner. Vi vil ikke sove før dere er på deres knær. Til Al-Qaida, IS og alle andre ekstremister - operasjon Charlie Hebdo har nå startet, sier en engelsk versjon av krigserklæringen.

- Vi vil drepe dere
Den belgiske krigserklæringen er noe mer brutal. Også denne versjonen sier at Anonymous vil ødelegge terroristene nettsider og nett-kontoer, men i versjon som Daily Mirror har oversatt, sier Anonymous også at «vi vil jage hver og en av dere, og vi vil drepe dere».

Felles for alle videoene er at teksten er fremført av en person med den karrakteristiske Guy Fawkes-masken. Stemmene er også forvrengt på ulike måter.

Anonymous er en gruppe aktivister og hackere som ble opprettet i 2004. Målet er å forsvare ytringsfriheten.

De har tidligere gjennomført såkalte DDoS-angrep mot regjeringer, organisasjoner og store selskaper.

En engelskspråklig versjon av krigserklæringen kan du se her.


Den belgiske versjonen oversatt til engelsk av Daily Mirror kan du se her.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere