RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna: - Ullent

Sist oppdatert:
Høyre-sjef Erna Solberg er lite imponert over de rød-grønnes regjeringserklæring.

- Den nye regjeringen kommer til dekket bord. Samarbeidsregjeringen har snudd pessimisme til optimisme, og det gjør at Norge nå har større muligheter enn noensinne. Regjeringserklæringen varsler en klar venstredreiing av politikken, og jeg frykter derfor at dette blir regjeringen for de misbrukte muligheter, sier Erna Solberg i en kommentar til erklæringen.

Påvirket av LO
Høyre-dronningen mener de rødgrønnes plan bærer tydelig preg av at LO har vært på banen.

- Selv om Ap har sittet i førersetet i forhandlingene, er det tydelig at SV har hatt minst en hånd på rattet og at LO har fått sagt sitt, sier Solberg, som også frykter for utenrikspolitikken og kunnskapssamfunnet.

- Det er en fare for at Norge kan komme mer på sidelinjen i utenrikspolitikken. Skattene skal økes, modernisering av offentlig sektor skal stanses og det skapes stor usikkerhet om kunnskapsskole, mener hun.

- Ullen
Solberg synes dessuten regjeringserklæringen er temmelig ullen på flere områder:

- Det er overraskende at de rødgrønne skyver så mange problemsaker foran seg. Jeg har en klar følelse av at den rød-grønne forundringspakken ikke er pakket helt opp ennå. Det er først når vi kommer i gang med budsjettbehandlinger og arbeid med de konkrete sakene, at vi vil få flere svar om hvilken retning landet skal bringes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere