RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Erna angrep Giske

Sist oppdatert:
- Giske må inviteres på stadig flere nachspiel.

Høyre-leder Erna Solberg kom med kraftig kritikk av kulturminister Trond Giske da hun åpnet Høyres landsmøte på SAS-hotellet i Oslo fredag.

- Flere nachspiel
- Det som gjelder i norsk kulturliv er å holde seg inne med Trond Giske. Hvis ikke kan man vinke farvel til statlige støttekroner som han mer eller mindre personlig forvalter, sa Solberg, som la til at det fører til at alle må holde seg inne med Giske - og invitere ham på stadig flere premiere-nachspiel.

Solberg mente Giskes krav ikke handler om å få bedre kvalitet, men om hans meninger om kjønnsbalanse og overformynderi.

- Norske filmer skal ha 40 prosent kvinner i nøkkelroller. Men hva gjør du hvis du vil lage film om "gutta på skauen"?, sa Solberg til høylytt latter og applaus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Manglende mangfold
Også Arbeiderpartiets partisekretær, Martin Kolberg, fikk det glatte lag av Høyre-lederen.

- Problemet til Martin Kolberg er at han ikke skjønner hva mangfold og maktspredning er for noe, sa Solberg til begeistring for salen.

Solberg mener Arbeiderpartiet reduserer fellesskapet til politikk og byråkratiske bestemmelser, men at fellesskapet er mer enn offentlig sektor og offentlige overføringer.

- Regjeringen er mer opptatt av at alle skal ha det likt, enn at alle skal ha det godt, sa partilederen, og gjorde det klart av Høyre vil jobbe for mindre statlig styring og mer rom for private alternativer.

Høyre eneste alternativ
Etter et ideologisk angrep på Arbeiderpartiet, manet Solberg til samling på borgerlig side.

- Høyre har stått i sentrum på ikke-sosialistisk side i over 100 år fordi Høyre er sentrum på ikke-sosialistisk side, sa partilederen.

Hun sa også at Høyre er det naturlige utgangspunktet for en regjering på ikke-sosialistisk side ettersom Høyre er det eneste partiet de andre partiene vil samarbeide med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere